‘Koninklijke’ Hakvoort

Scheepswerf Hakvoort in Monnickendam mag het predicaat ‘Koninklijk’ voeren. Op vrijdag 13 november 2020 reikte Commissaris van de Koning voor Noord-Holland, Arthur van Dijk, de onderscheiding uit. De toekenning van het recht om ‘Koninklijk’ te worden genoemd, is een mijlpaal voor de werf, die sinds 1919 in handen is van de familie Hakvoort.
Om in aanmerking te komen voor de titel moet een bedrijf aan strenge criteria voldoen en 100 jaar of langer actief zijn in hetzelfde bedrijfssegment en binnen dezelfde familie. De staat van dienst van het management wordt grondig onderzocht. De onderscheiding wordt gezien als de definitieve erkenning van de goede reputatie.
“We zijn ontzettend trots dat we het predicaat ‘Koninklijk’ hebben gekregen”, aldus de gebroeders Klaas en Albert Hakvoort. “Dit bekroont het werk van huidige en vorige generaties, dat altijd werd gedreven door ondernemerschap en passie. Het is ook een groot compliment voor al onze medewerkers en onderaannemers die al jaren met deze familiewerf werken. Hun inspanningen en vakmanschap maken ons succes mogelijk. We willen ook al onze klanten en hun vertegenwoordigers bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons hebben getoond. Deze mijlpaal is een enorme aanmoediging voor de toekomst.”
Hakvoort heeft momenteel drie superjachten in aanbouw, namelijk de 61 meter lange YN 251, de 45 meter YN 252 en de romp van de 61 meter lange YN 253 die bij Buijs Shipyard wordt gebouwd.
www.hakvoort.com