Leden HISWA en RECRON definitief akkoord met fusie

De fusie van HISWA Vereniging en RECRON is definitief. De algemene ledenvergaderingen van beide organisaties hebben daar afzonderlijk (unaniem) mee ingestemd op 26 november. Met ingang 1 januari 2020 worden de belangen van de aangesloten bedrijven behartigd door de nieuwe ondernemersvereniging HISWA-RECRON.
Geert Dijks, de directeur van de fusieorganisatie: “We hebben veel gemeenschappelijke speerpunten en vullen elkaar goed aan. Beide merken staan goed bekend en versterken elkaar.” Dijks verwacht dat HISWA-RECRON een grotere slagkracht heeft bij lobbyen. De leden krijgen volgens Dijks meer diensten en producten voor dezelfde contributie. Ook zijn er meer investeringen mogelijk voor innovatie en ledenvoordeelprogramma’s.

Nieuwe rechtspersoon
HISWA-RECRON is een nieuwe rechtspersoon die alle verplichtingen en (interne) afspraken van beide brancheverenigingen overneemt. Plaatsvervangend directeur is Martin Maassen, thans waarnemend algemeen secretaris van RECRON. Peter Brussel, de huidige HISWA-voorzitter, wordt de nieuwe voorzitter van HISWA-RECRON. RECRON-voorzitter Cees Slager wordt vice-voorzitter. Het bestuur van de nieuwe organisatie telt voorts acht leden: vier van HISWA en vier van RECRON.

2.500 leden
HISWA-RECRON is straks een organisatie van circa 2.500 ondernemers met een bureauorganisatie van ruim 30 mensen. RECRON heeft ruim 1.600 aangesloten ondernemers in de vrijetijdssector, zoals campings, bungalowparken, groepsaccommodaties en buitensport- en dagrecreatiebedrijven. HISWA Vereniging telt 850 leden. HISWA-RECRON profileert zich als kenniscentrum voor ondernemers, overheid en onderwijs. Er komt een afdeling jachtbouw & watersport en een afdeling leisure & recreatie. Het HISWA-merk blijft bestaan als een keurmerk voor de watersport voor consumenten.
Per 1 december 2019 betrekken HISWA Vereniging en RECRON een kantoorpand aan de Storkstraat in Leusden, waar ook reisbrancheorganisatie ANVR en kenniscentrum Reiswerk zich begin 2020 vestigen. Waterrecreatie Nederland, onderhuurder van het HISWA-kantoor in Amsterdam, verhuist mee naar Leusden, maar heeft nu ook een kantoor in Den Haag.

www.hiswarecron.nl