Lees augustusnummer Jachtbouw Nederland gratis!

Het augustusnummer van Jachtbouw Nederland lag juist op de pers toen bekend werd dat de HISWA te water in Lelystad niet doorging, de watersportbeurs waar de branche zo naar had uitgekeken. Een enorme teleurstelling! In het magazine staan beursprimeurs, bijzondere presentaties, producten van toeleveranciers, allemaal onderwerpen die desondanks interessant blijven om te lezen. Als kleine pleister op de wonde is deze editie nu voor iedereen gratis online te lezen. (print bestelt u hier)
Zo had voor ST-BARTH de HISWA te water een dubbele primeur moeten worden: de introductie van de werf van ondernemer Frank Bart uit Zuidoostbeemster en een nieuw 23 meter aluminium motorjacht, voorzien van veel luxe. AQUATEC zou met een vloot van tien sloepen en tenders naar Lelystad zijn gekomen. BART VAN DEN HOVEN JACHTBOUW wilde zijn Voyager 61 laten zien, een aluminium motorjacht van 18 meter met flybridge, bestemd voor het hogere marktsegment. Bruno TIDEMAN wilde in Lelystad tonen dat zijn stoere werkschepen van HDPE ook prima geschikt zijn als tender voor een superjacht. CONTEST had een 59CS zeiljacht willen afvaardigen met een bijzonder Bentley-interieur.

Coverartikel over Zeelander

Op de cover staat het vlaggenschip Z72 van ZEELANDER YACHTS, een fascinerende werf in Groot-Ammers, die sterk groeit in het topsegment, waarover een uitgebreide reportage is te lezen. Geert Wijma licht de uitbreidingen toe bij het 70-jarig bestaan van zijn JACHTWERF HEEG en de introductie van de Pointer 30, een daysailer. Jachtarchitect DICK KOOPMANS JR. vertelt over de hernieuwde belangstelling voor zijn 35 voets ‘Jager’ zeiljacht uit de jaren 90 en de ontwikkeling van een ‘kampeerzeilboot’. SCHEEPSWERF J. SCHLIEKER, 153 jaar geleden opgericht, begint een nieuw avontuur met de bouw van tendersloepen. NEPTUNE NAUTICAL COMFORT is een prominente toeleverancier van de jachtbouw. Oprichter en directeur Marcel Botman verhaalt over de historie van zijn bedrijf, de vele soorten comfortschuim voor kussens en matrassen, en de plannen voor de toekomst. METSTRADE gaat ondanks alles door met de voorbereidingen van de internationale vakbeurs voor toeleveranciers van de jachtbouw, die zowel fysiek als virtueel wordt gehouden medio november.

In de rubriek ‘Nieuws van de Nederlandse jachtwerven’:

• Van der Valk Shipyard boekte een order voor een 24 meter lang expeditiejacht.
• AdmiralsTender heeft een elektrische versie van de 28.
• Damarin ontwikkelde een 732 tender met achterkajuit.
• De samenwerking tussen jachtontwerper Espen Øino en Damen Yachting werpt steeds meer vruchten af. Van zijn ontwerp van de Amels 60, in 2019 geïntroduceerd, zijn er nu al vier verkocht.
• Menken Maritiem werkt aan de Henley 28 E-Launch, een eigentijdse open boot, geïnspireerd op klassieke Engelse narrowboats.
• Bij Royal Huisman ging het 58,5 meter lange aluminium motorjacht Phi te water.
• De Flynt 956 Nova is het geesteskind van sportbotenhandelaar Robert-Jan Sanders uit Hengelo en nu wel eens iets ‘eigens’ wilde. Ontwerpbureau Vripack gaf gestalte aan zijn ideeën en zo ontstond een polyester sportboot van 9,56 meter lang.
• Bij Moonen Yachts in Den Bosch werd de opbouw op de romp van de vierde Martinique geplaatst.
• Qnautic werkt aan een 16 meter lange snelvarende polyester tender.

• Overwijk Yachting uit Ureterp komt met een elektrisch aangedreven Langenberg Cabin Cruiser 33.


WORD ABONNEE!
Blijf op de hoogte van de Nederlandse jachtbouw en het nieuws van de (internationale) toeleveranciers. Word abonnee en ontvang nu zes nummers van Jachtbouw Nederland per jaar voor € 28,61 (incl. btw en eenmalige 25% korting). Nieuwe abonnees ontvangen nu zowel de 100 pagina’s tellende consumentenspecial INSIDE én deze kersverse augustus-uitgave in print.