Lekker 41, snelle daycruiser

De Lekker 41, een snelle daycruiser.

Met het nieuwe model Lekker 41 wil Lekker Boats kopers trekken die snel willen varen, maar ook meerdaagse tochten willen maken. Samen met Cor D. Rover ontwierp de werf een 12,5 meter lange daycruiser die de kenmerken heeft van de serie aluminium sloepen, waarmee de werf sinds 2013 aan de weg timmert en waarvan er naar eigen zeggen al 150 rondvaren.
Een schaalmodel van de Lekker 41 wordt op het Cannes Yachting Festival getoond. De boot is zeewaardig en haalt met drie Volvo Penta D6-diesels naar verwachting een snelheid van meer dan 50 knopen. Voor dagtrips biedt de Lekker 41 plaats aan zestien passagiers. Slaapplaatsen zijn er voor vier personen. Bij de centrale console staan vier stoelen.
De bouw van de Lekker 41 vindt in Nederland plaats. Het schip kan naar wens worden uitgerust met innovatieve gadgets als een massagestoel voor de schipper of een geïntegreerde Green Egg barbecue in de buitenkeuken. De Lekker 41 is verkrijgbaar in drie modellen: Sport, Adventure en Ultimate. In de zomer van 2022 zullen de eerste boten zijn geleverd.

41.lekkerboats.com