Een van de hallen van Schaap Shipcare in Lelystad.

Lengers Yachts, de internationale jachtmakelaardij en -dealer, heeft Schaap Shipcare in Lelystad overgenomen, en zet de activiteiten voort onder de naam ‘Lengers Marine Center’.
Leen Schaap, oprichter van Schaap Shipcare: “Het is een proces van pakweg anderhalf jaar geweest. Ik ben nu 63 en heb geen opvolger, dus toen Lengers belangstelling toonde omdat ze wilden uitbreiden, was het een logische stap. We hadden al heel lang prettig contact, want Lengers is vanaf ons begin klant geweest. Ons personeel is overgegaan, dus ik heb het bedrijf met gerust hart kunnen overdragen.”
Rens Blauwkuip wordt de nieuwe man in Lelystad, die de leiding krijgt over de jachtservice. Schaap blijft nog wel betrokken, zij het in een andere rol; hij gaat zich bezighouden met de productie van nieuwbouw, dat Lengers in Lelystad wil opzetten.
Leen Schaap kreeg begin jaren ’80 bekendheid als ‘shaper’, bouwer van custom made funboards. Al doende deed hij veel ervaring op met composietbouw. In 1990 begon hij Schaap Shipcare, dat uitgroeide tot een bloeiend jachtservicebedrijf met onder andere vier grote hallen. In een ervan staat een oven voor het ‘bakken’ van composietconstructies. Er komt nog een hal bij van 50 x 50 meter, en 15 meter hoog. Schaap bouwde onder meer twee Volvo Ocean racers, die onder de sponsornaam ABN Amro succesvol waren in de oceaanrace. Verder maakte hij naam als specialist in composiet- en gelcoatreparaties.
Lengers Yachts behoudt het bestaande hoofdkantoor in Muiden en vertegenwoordigt exclusief nieuwe en gebruikte jachten van de merken: Sanlorenzo, Bluegame, Prestige, Sacs en Stratos.

www.lengersyachts.com