Metabo | Nieuwe accu-stofzuiger; licht en compact.

  • Snoerloos en mobiel zuigen
  • Licht en compact
  • Met drie meter zuigslang eenvoudig in elke hoek zuigen

Of het nu gaat om het zagen van uitsparingen of het opschuren van raamkozijnen – ook kleine werkzaamheden creëren stof en zaagsel. Praktisch, als er een kleine mobiele hulp is die alles weer schoonmaakt. Zoals de nieuwe accu-alleszuiger AS 18 L PC van Metabo: die is compact, licht en heeft helemaal geen snoer nodig. Met een 18 Volt-accupack met 7.0 Ah werkt de accu-stofzuiger ongeveer drie kwartier aan één stuk door. En wie meer tijd nodig heeft: binnenin de zuiger past makkelijk een reserve accu-pack en de bijbehorende lader. De schuif-accu is goed bereikbaar en tegelijkertijd beschermd aan de zijkant van het apparaat aangebracht. Het capaciteitsdisplay op de deksel van de zuiger toont de resterende accu-capaciteit.

Zonder snoer, maar met wel drie meter zuigslang en extra zuig- en spleetzuigmondstuk kom je met de AS 18 L PC in iedere hoek. Met draaggreep en -riem kan de zuiger comfortabel overal naar toe verplaatst worden. Na het gedane werk is de slang snel weer in het apparaat opgeborgen. Alles is er, alles op zijn plaats: met toebehoren als rolplank, stofzak, accu’s en lader is de AS 18 L PC een opgeruimd systeem.

Energiezuinig zuigen
Het in- en uitschakelen functioneert comfortabel via een voetschakelaar. Met het zuig- of spleetzuigmondstuk is de zuiger bijzonder geschikt voor kleinere reinigingen, bijvoorbeeld bij service- en montagewerkzaamheden. Door de twee verschillende zuigcapaciteitsniveaus “Eco” en “Boost” kan de zuigcapaciteit al naargelang het soort toepassing aangepast worden. Op gladde oppervlakken zoals parketvloer of laminaat heeft het Eco-niveau voldoende zuigkracht; bij vloerbedekking daarentegen moet het Boost-niveau worden gebruikt. Ook te gebruiken met de boorafzuigadapter DDE 14 van Metabo: met de adapter kan bijvoorbeeld het stof dat bij het boren vrijkomt direct worden opgezogen.

Schone zaak – binnen en buiten
Maar niet alleen de werkomgeving blijft schoon met de AS 18 L PC. Met de Metabo PressClean-functie kan ook het L klasse filter gereinigd worden. Slang dichthouden, een paar keer op de PressClean-schakelaar drukken – klaar. De sterke luchtstroom zorgt voor behoorlijke tocht, zodat de filter vanzelf gereinigd wordt. Verder kan op de AS 18 L PC ook naderhand een HEPA-filter worden aangebracht. De accu-alleszuiger staat bovendien geheel in het teken van het Metabo Metaloc-design en kan op alle Metaloc-koffers van Metabo gestapeld worden.

Technische details in een oogopslag

Stofzuiger-klasse Droogzuiger
Luchtvermogen 2.100 l/min (35 l/s)
Onderdruk 120 mbar
Spanning accupack 18 Volt
Reservoirinhoud 7,5 l
Zuigslang lengte/diameter

(bij de levering inbegrepen)

 

3 m/Ø 27 mm

Opzetstukken

(bij de levering inbegrepen)

Spleetzuigmondstuk, zuigmondstuk
Gewicht (met/zonder accupack) 7,4 kg/6 kg
Afmetingen 390 mm x 293 mm x 357 mm
Filterklasse L, optioneel: HEPA-filter
Soort reiniging PressClean