Linssen levert 87 motorjachten af in eerste halfjaar 2019

De trotse eigenaren met hun nieuwe Linssen.

Linssen Yachts in Maasbracht leverde in de eerste helft van dit jaar 61 nieuwe en 26 gebruikte Linssen-jachten af. De piek was in april en mei, met de levering van respectievelijk 19 en 18 jachten. Normaliter bouwt de werf circa 70 motorjachten per jaar.

Vóór de aflevering van iedere nieuwe Linssen vindt de officiële inbedrijfstelling plaats, met de afstelling en inregeling van de motor of motoren, navigatieapparatuur, dieptemeter, GPS, enz. Tijdens een proefvaart worden alle technische componenten gecontroleerd, het schip minutieus nagelopen en alles nogmaals getest. Daarna wordt het schip aan de buitenkant gewassen, het interieur helemaal gepoetst, en dan is het schip klaar voor de overdracht.

De overdracht van een nieuw of gebruikt Linssen-jacht duurt altijd een volledige dag, met uitleg tot in het detail en beantwoording van vragen van de eigenaar. Naast de technische uitleg is er ook tijd voor een lunch en een officieel moment met een glas champagne en foto. De overdracht eindigt meestal met een proefvaart over de Limburgse Maas.

In het augustusnummer van Jachtbouw Nederland wordt een uitgebreide reportage gepubliceerd over de efficiënte wijze waarop de Limburgse werf zulke hoge productie-aantallen kan halen.

www.linssenyachts.com