Linssen: vervolgorder voor tien Pénichettes

Een Pénichette Evolution, die door Linssen samen met Locaboat Holidays is ontwikkeld speciaal voor de verhuurmarkt.

Linssen Yachts heeft een vervolgorder gekregen van Locaboat Holidays voor de bouw van  tien jachten van het type Pénichette Évolution. De productie vangt direct na de zomer aan en de jachten zullen vanaf januari 2020 worden geleverd.

Locaboat is een van de grootste spelers in de charterbranche en verhuurt thans circa 380 self-drive motorjachten vanuit vele locaties in Europa. Vanaf najaar 2017 heeft Linssen Yachts 28 motorjachten van het gezamenlijk ontwikkelde type Pénichette Evolution aan Locaboat Holidays geleverd ter versterking en gedeeltelijke vervanging van haar Europese verhuurvloot. Vertrouwen in de kwaliteit, de betrouwbare en bedrijfszekere techniek en de uitstekende service waren belangrijke redenen waarom Locaboat wederom voor Linssen heeft gekozen.
De eerste Pénichette Évolution uit deze nieuwe order wordt in januari 2020 op Boot Düsseldorf gepresenteerd op de stand van Locaboat, die deel uitmaakt van het Inland Waterways Paviljoen, onder auspiciën van Inland Waterways International (IWI).

Dag- en nachtmodus
De Pénichette Évolution heeft een indeling met een dag- en een nachtmodus. Overdag is de volledige binnen- en buitenruimte beschikbaar is voor verblijf, terwijl ’s nachts door middel van twee schuifwanden gescheiden slaapcabines worden gecreëerd.
De elektrische aandrijving, een Linssen Integrated Propulsion and Power Configuration (Lippcon), wordt door een dieselgenerator van stroom wordt voorzien. De generator draait een continu toerental van 1500 rpm. Zowel de voortstuwingsmotor als de boeg- en hekschroefmotoren worden bediend met een joystick, die het vermogen van de drie motoren op basis van de gewenste vaarrichting en manoeuvre automatisch, proportioneel aanstuurt. Alle motoren zijn overigens ook handmatig te bedienen.

Technische specificaties:
Lengte over alles x breedte x diepgang: 10,07 x 3,18 x 1,00 m. 
Lengte over dek: 9,48 m. 
Lengte waterlijn: 9,10 m
. Minimale kruiphoogte: 2,70 m
. Gewicht: 9 ton.

www.linssenyachts.com

www.locaboat.com

Dit voorjaar gingen er vanaf de werf in Maasbracht zeven Pénichettes Évolution gelijktijdig op transport naar Frankrijk.