Bij Linssen Yachts in Maasbracht wordt momenteel hard gewerkt aan de Linssen 45 SL Sedan, het zusterschip van de Linssen 45 SL AC. De werf wil het nieuwe model presenteren op de komende Hiswa te Water van 31 augustus tot en met 4 september 2022 in Lelystad.

De Linssen 45 SL is het grootste model in de Linssen SL-serie. Met 13,98 x 4,30 m een bijzonder ruim motorjacht. De Sedan-uitvoering heeft een grote kuip, ruime salon met aan bakboord de zwevend vormgegeven stuurstand. De schuifdeur naast de stuurstand en de midscheepse kikker vergemakkelijken het aanleggen voor de stuurman, waardoor dit jacht ook prima alleen te bemannen is. De Linssen 45 SL AC is uitgerust met een achterkajuit.
Achter de stuurstand van de Linssen SL Sedan bevindt zich de u-vormige salonbank, met daartegenover een compacte klaptafel met twee clubzitjes. Verder aan stuurboord de riante pantry, welke van alle gemakken en comfort is voorzien. Vanuit de salon is de grote, open kuip te bereiken via de openslaande deuren. Dit alles op één niveau. Het standaard verlengde salondak biedt bescherming bij slecht weer of juist tegen te felle zon. Het kuipdeurtje aan bakboord is de toegang tot het zwemplateau. De volledige ruimte onder de kuip is te gebruiken als opbergruimte.

Riante voorkajuit
De riante voorkajuit is de ‘master cabin’. Met een ruim en comfortabel tweepersoonsbed en rondom genoeg beweegruimte, kasten en opbergruimte voor garderobe en andere bezittingen. De privacy is gegarandeerd met een eigen toilet aan stuurboord en een douche aan bakboord. Midscheeps aan bakboord bevindt zich de gastencabine met twee eenpersoonsbedden. De gasten kunnen gebruik maken van de eigen toilet/douche in de gang aan stuurboord. De grote multifunctionele bergruimte is vanuit het voorschip toegankelijk.

De Linssen SL-serie bestaat uit de Linssen 30 SL (9,70 m), 35 SL (10,70 m), 40 SL (12,85 m) en nu dus de 45 SL (13,98 m) in zowel de AC-versie met achterkajuit als Sedan-versie met grote open kuip. Alle jachten in de Linssen SL-serie hebben het markante en herkenbare Linssen ‘Bow-up’ design.

Specificaties Linssen 45 SL Sedan:
Lengte (o.a.): ± 13,98 m
Breedte: ± 4,30 m
Diepte: ± 1,20 m
Minimale doorvaarthoogte: ± 2,72 m
Gewicht: ± 19.500 kg
Waterverplaatsing: ± 19,5 m3
Motor: 1x 4 cil. Mercury Diesel, type MD2.0L, 112 kW (150 PK), 3000 rpm

www.linssenyachts.com

Zwevende stuurstand met schuifdeur aan bakboord.
Foto: Linssen Yachts
Foto: Linssen Yachts