LongIsland Yachts neemt Jachthaven Allemansgeest over

Een luchtfoto van de Jachthaven Allemansgeest in Voorschoten.

Jachtbouwer LongIsland Yachts neemt Jachthaven Allemansgeest in Voorschoten over. Dave de Groot, eigenaar van LongIsland, wil hiermee inspelen op de stijgende vraag naar sloepen, tenders en exclusieve jachten.

Jachthaven Allemansgeest, gelegen op een terrein van 6.500 m2, heeft zowel een overdekte haven als buitenligplaatsen en productie- en stallingsloodsen. Naast de productie van nieuwe boten bieden de uitgebreide werffaciliteiten de mogelijkheid om alle denkbare service-, onderhoudswerkzaamheden en refits van jachten uit te voeren.
In de overdekte haven en in de showroom is plaats voor een breed aanbod van nieuwe en gebruikte boten. De Groot wil Jachtwerf Allemansgeest laten uitgroeien tot dé hotspot voor de echte botenliefhebber.
Naast de werf is restaurant Allemansgeest gevestigd, direct aan de Vliet. Francis Borsje heeft de zaak in 2012 overgenomen, gemoderniseerd en op culinair niveau gebracht. Voor de bezoekers van de werf is een aansluitende lunch of diner een aantrekkelijke optie. Boten kunnen voor de deur worden afgemeerd.

Het naastgelegen restaurant Allemansgeest maakt een bezoek aan de werf voor bootliefhebbers extra aantrekkelijk.

Super van Craft
De geschiedenis van Jachtwerf Allemansgeest wordt grotendeels bepaald door Bernd Klaassen, de bouwer van de Super van Craft motorjachten. Hij begon waarschijnlijk al in 1937 met de bouw van jachten. In de loop der jaren zijn er ruim 600 Super van Craft motorjachten gebouwd.
LongIsland Yachts is opgericht in 2005 en maakte naam met tenders van 7,5 tot 12 meter. Recentelijk is de range uitgebreid met de 29 Runabout, een cabin cruiser van 8,90 meter waarvan de eerste nu in opdracht wordt gebouwd. Naval architect Menno van Dijk van Studio Delta uit Scheveningen heeft op basis van de LongIsland 28 en 33 Runabout het onderwaterschip van de 29 Runabout nieuw ontwikkeld. Van deze modellen zijn er inmiddels bijna honderd van gebouwd, die over heel de wereld rondvaren.

www.longisland.nl

In aanbouw is dit nieuwe model van LongIsland, de 29 Runabout.