Maritieme GPS smartwatch van Garmin

Vele mogelijkheden met de maritiem smartwatch quatix 6 van Garmin.

Garmin introduceert de quatix 6, een nieuwe generatie GPS smartwatches, speciaal ontworpen voor activiteiten op het water. Het horloge biedt gespecialiseerde mogelijkheden voor varen, vissen, cruisen en zeilen, inclusief connectiviteit met compatibele Garmin kaartplotters. Ook maritieme elektronica voor automatische pilootbesturing, data streaming, zeilrace-assistentie en het Fusion-Link entertainmentsysteem kunnen verbinding maken met de quatix 6.
De smartwatch is voorzien van voorgeladen activiteitenprofielen voor bijna elke sport op het water en op het land, waaronder zeilen, suppen, golfen, wandelen, fietsen, roeien, skiën en kajakken.
Dankzij de volledige maritieme toolset fungeert de quatix 6 als een draagbaar instrument dat in combinatie met de Garmin-elektronica aan boord, NMEA 2000 gegevens kan streamen om gebruikers toegang te geven tot informatie over snelheid, diepte, temperatuur en windgegevens. De quatix 6 kan gekoppeld worden aan een stuurautomaat, om de koers te wijzigen, patroonbesturing in te schakelen en een GPS-route te volgen.

Navigeren
Waypoints markeren en opslaan kan vanaf elke plek op de boot. De quatix 6 voegt tevens ondersteuning toe voor optionele BlueChart g3 kaarten met geïntegreerde Navionics data, zodat het horloge kan worden gebruikt als een specifieke of back-up navigatietool.
Voorts geeft de quatix 6 actuele getijdengegevens door, die via een smartphone zijn gedownload voor een specifiek gebied. Het horloge heeft voorts een ankeralarm, dat waarschuwt voor drift en een ankerlijncalculator, die de juiste lengte van de ankerlijn aangeeft om uit te zetten.
Voor vissers is een wedstrijdtimer en logboek beschikbaar, om te helpen bij het bijhouden van de gevangen vis en de resterende tijd om te vissen. SailAssist biedt zeilrace-functies, zoals virtuele startlijn, afstand tot de startlijn, racetimer en assistentie bij het overstag gaan.

Smartwatch
Met dagelijkse activity tracking en een uitgebreid pakket aan functies het een stijlvolle smartwatch, van notificaties geeft van onder andere inkomende gesprekken, sms’jes en e-mails. Met Garmin Pay is contactloos betalen mogelijk. De opslagruimte voor muziek biedt plaats aan maximaal 2.000 nummers. Het entertainmentsysteem aan boord kan bediend worden met de ingebouwde Fusion-Link Lite app.
De quatix 6 is uitgerust met hartslagmeting op de pols (ook onder water). De zuurstofsaturatie in het bloed wordt bijgehouden met Pulse Ox,  wat ook meer inzicht in het slaapritme van de gebruiker, die bovendien de innovatieve Body Battery energiemonitoring het energieniveau van het lichaam op elk gewenst moment laat zien, wat kan helpen bij het plannen van trainingen, rusttijden en slaap.
De quatix 6 Titanium kost € 999; het standaard model € 699.

www.garmin.com