Matez Shipbuilding levert Steeler-casco op

Het casco dat Matez voor Steeler bouwde.

Matez Shipbuilding in Sneek levert deze week weer een casco op. “Een rondspant in staal met waaiersteven”, meldt directeur Niels Bak, “dat wij voor Steeler Yachts hebben gebouwd. Het jacht krijgt een volledige elektrische voortstuwing. De lengte is 18,60 meter, en de breedte 6,10 meter. Onze hal is groot genoeg voor zulke afmetingen; we kunnen hier tot 45 meter lengte bouwen of secties voor de grotere jachtbouw. We proberen onze casco’s zeer strak te bouwen, wat de schilder nadien plamuurwerk scheelt. Maar eerst gaat het casco, nadat het bij ons te water is gelaten, richting Multiship Holland in Harlingen waar het wordt gestraald en geconserveerd.”
Al pratend wordt nog eens duidelijk hoezeer de jachtbouw een ketenproductie is. Het ontwerp werd gedaan door Vripack in Sneek, en Smeding Jachtservice in Dronrijp werkte het verder uit tot snijpakket. Dat pakket werd vervolgens geleverd door Blom in Hindeloopen, terwijl Durk Overwijk in Sneek het vormwerk verzorgde. Het gestraalde casco gaat naar Steeler Yachts in Steenwijk voor de afbouw en voor het schilderwerk is Mast Jachtschilders uit Drachten verantwoordelijk.
De bouwhal van Matez Shipbuilding wordt intussen gevuld met nieuwe orders, waaronder een Steeler 57 en twee Aquanaut Andantes.

www.matez.nl