METSTRADE 2018 breekt opnieuw records

METSTRADE brak opnieuw records, zowel met het aantal exposanten als bezoekers.

De internationale vakbeurs METSTRADE in de Amsterdamse RAI heeft dit jaar opnieuw alle records gebroken. Van 19-21 november werden 26.052 bezoekers geteld, een groei van 5 procent vergeleken met vorig jaar. Het aantal unieke bezoekers was 16.716, waarvan een deel dus meerdere dagen METSTRADE bezocht.

Van de bijna 1600 exposanten (uit 50 landen) besloten er meer dan 1100 nog tijdens de beurs een stand te boeken voor 2019. In dertig jaar tijd is METSTRADE uitgegroeid tot een unieke ontmoetingsplaats van jachtbouwers, ontwerpers, booteigenaars en toeleveranciers aan de pleziervaart. De bezoekers vinden het belangrijk om hun relaties eens in de ogen te kunnen kijken en in een zeer korte tijd kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied. Door de modulaire opbouw van de beurs, een concept dat mede de basis vormt voor het succes, wordt plaats geboden aan grote, maar ook kleine bedrijven. De belangstelling voor deelname aan de DAME award voor het beste innovatieve design was ook dit jaar weer groot, met 127 inzendingen uit 25 landen, waarvan er uiteindelijk 63 werden genomineerd. Lees er hier meer over.

Een jury van zes vakjournalisten, waarin ook Jachtbouw Nederland was vertegenwoordigd, selecteerde negen kleine exposanten met een bijzonder product, die een pitch voor publiek en vakjournalisten mochten houden.

Steeds meer ruimte is nodig voor de toeleveranciers aan superjachten, die een hal extra ter beschikking kregen, waardoor er plaats werd geboden aan 325 exposanten.

In 2019 wordt METSTRADE van 19 tot en met 21 november gehouden. De organisatie is wederom in handen van RAI Amsterdam in samenwerking met ICOMIA (International Council of Marine Industry Associations).

www.metstrade.com