Nederland mag dan momenteel weer coronarood zijn, de organisatie van de METSTRADE 2021 is druk bezig met de voorbereiding van de fysieke beurs, van 16 t/m 18 november in RAI Amsterdam. Het wordt een hybride evenement: zowel een beurs met exposanten als een virtuele show. Nieuwe ontwikkelingen: een speciale app en drie dagen live-uitzendingen via METSTRADE TV.
In november zal de vaccinatiegraad verder gestegen zijn en de RAI hanteert strikte Covid-19 protocollen. “We willen een veilige, succesvolle en realistische beurs realiseren. Dat is het belangrijkste doel van RAI Amsterdam en onze partner ICOMIA”, aldus METSTRADE-directeur Niels Klarenbeek. “We zijn van plan om een fysieke afscheiding te maken rondom de beurshallen, alleen toegankelijk voor mensen die een geldig Europees coronacertificaat hebben. We merken dat exposanten en bezoekers grote behoefte hebben om weer samen te komen in Amsterdam.”

Inmiddels hebben meer dan 1.300 exposanten zich aangemeld. De halindeling is gemaakt en beslaat Hal 1 tot en met 7, plus het Elicium, Europa Foyer en Diamond Lounge. Het SuperYacht Pavilion (SYP) is nu ondergebracht in Hal 7 en een deel van Hal 6. Het Superyacht Forum vindt plaats van 15 tot 17 november. De paviljoens voor Marina’s & Yards (MYP), en Construction Materials (CMP) worden eveneens weer ingevuld. Behalve China en Zuid-Korea zullen alle landenpaviljoens op METSTRADE 2021 aanwezig zijn.

De organisatie zet nadrukkelijk ook in op virtueel. Klarenbeek: “We organiseren echt een hybride evenement en bieden een app aan met tools als een matchmaking-service, virtuele stands, een plattegrond, en ook: METSTRADE TV. Dat doen wij vanuit de visie dat zeker de internationale bezoeker graag goed voorbereid en doelgericht naar een beurs gaat. Met de app kan hij zijn ‘boodschappenlijst’ samenstellen. Partijen die niet lijfelijk aanwezig kunnen zijn – uit bijvoorbeeld Australië of het Verre Oosten – kunnen alles rond METSTRADE digitaal volgen. Wij faciliteren dat; je kunt straks zien welke exposanten er zijn, maar ook wie de beurs gaat bezoeken. Zo wordt METSTRADE Connect een actieve database van en voor maritieme professionals vanuit de hele wereld. Die mensen kunnen via ons platform met elkaar in contact komen en kunnen video-calls met elkaar plannen en houden.”

Klarenbeek vervolgt: “Vorig jaar werkten we in een tv-setting samen met onze mediapartners aan METSTRADE Connect en maakten we een dagvullend programma. Dat gaan we uitbreiden naar drie dagen tv vanaf de beurs, met Pernille La Lau als anchorwoman. Vanuit een eigen studio in Hal 6 op de beursvloer worden interviews, paneldiscussies, reportages uitgezonden. Ze vervangen de ‘theaters’ met sprekers die voorheen op de beurs werden georganiseerd. Er is onder meer aandacht voor de DAME Awards, TechTalks en andere achtergronden. Waar de beurs productgericht is, besteden we in METSTRADE TV aandacht aan het verhaal eromheen. Het is on demand te bekijken.”

De verkiezing DAME Design Awards is een vertrouwd onderdeel van METSTRADE, zo ook voor 2021. In verscheidene productsegmenten zal de vakjury weer winnaars kiezen uit de inzendingen.
Ook de Boat Builders Awards staan op het programma en de uitreiking is op woensdag 17 november in RAI Amsterdam. De volgende dag wordt een Boat Builder Awards-programma uitgezonden via METSTRADE TV. De Boat Builder Awards for Business Achievement, gezamenlijk georganiseerd door IBI en METSTRADE in samenwerking met Raymarine, erkent de significante bijdragen van individuen, teams en supply chain-partners binnen botenbouwbedrijven wereldwijd. Dit prestigieuze en algemeen erkende prijzenprogramma wordt sinds de start in 2015 ondersteund door hoofdsponsor Raymarine.

Kijk voor actuele informatie op: www.metstrade.com