METSTRADE Connect: meer dan 4.700 bezoekers


Beursdirecteur Niels Klarenbeek en presentatrice Pernille La Lau sloten de virtuele show af met bier en bitterballen.

Meer dan 4.700 professionals uit 23 landen schreven zich in voor de eerste virtuele METSTRADE Connect, gesponsord door Raymarine, die op 10 december werd gehouden. De eerste onderzoekscijfers laten volgens de beursorganisatie zien dat de kwaliteit van de virtuele show, die een dag duurde, met een ‘zeer goed’ werd beoordeeld.

Tijdens METSTRADE Connect werden 12 kennissessies georganiseerd met in totaal 55 sprekers. Er zijn meer dan 1.500 connecties gemaakt tussen bezoekers, sponsors en sprekers. Meer dan 1.800 aanwezigen bekeken de plenaire sessie: State of the Industry. De meeste bezoekers kwamen uit Nederland, Italië, Groot-Brittannië, de VS en Duitsland. Bezoekers uit 23 landen hebben 1 of meer video’s bekeken, met een gemiddelde kijktijd van ruim 14 minuten per video.

Positieve ervaringen
Bezoekers deelden op de website hun ervaringen. Een greep daaruit:

  • “Zeer professioneel uitgevoerd en goed georganiseerd, met veel functies die niet beschikbaar waren op andere virtuele platforms, en zonder schijnbare technische haperingen”
  • “De indeling van de studio en de technische oplossing werkten erg goed, zeer professioneel. De live-chatfunctie naast het scherm gaf het gevoel deel uit te maken van iets samen.”
  • “Het systeem werkte perfect en de aankondigingen waren op tijd. Het was leuk om aanwezig te zijn en efficiënt te netwerken.”
  • “Ik kreeg een klein beetje het beroemde METSTRADE-gevoel (zakelijke buzz).”
  • “Verschillende perspectieven op trends in de branche gehoord. Verbinding gemaakt met gelijkgestemde mensen in verschillende delen van de wereld.”
  • “Tijd gehad om de verschillende sprekersonderwerpen bij te wonen die tijdens een normale Mets-show moeilijk, te druk zijn …”
  • “Jullie hebben het beste gemaakt van wat mogelijk was onder de gegeven omstandigheden. Het vermogen om te motiveren verbindt en de waardevolle inhoud was fantastisch. Goed gedaan!”

‘Fysieke show in 2021’
Directeur Maritiem van METSTRADE, Niels Klarenbeek, zegt blij te zijn dat ondanks de huidige omstandigheden, een manier is gevonden om een virtuele verbinding te maken. “Dat was mogelijk door kennissessies aan te bieden in combinatie met een intelligent netwerkplatform. We geloven sterk in de kracht van persoonlijk ontmoeten en we kijken ernaar uit om volgend jaar weer een fysieke show te organiseren. ”

Het virtuele platform METSTRADE.com/connect is nog open tot en met 31 december 2020, om kennissessies te bekijken, contacten te leggen en te chatten.
METSTRADE 2021 vindt plaats van 16 t/m 18 november in RAI Amsterdam.