METSTRADE Connect virtueel op 10 december

De vakbeurs METSTRADE 2020, de unieke internationale ontmoetingsplaats in de Amsterdamse RAI van mensen en bedrijven die betrokken zijn bij de jachtbouw blijft dit jaar dicht, maar op 10 december wordt een speciaal virtueel evenement georganiseerd: METSTRADE Connect.
Niels Klarenbeek, directeur maritiem van METSTRADE, zegt in een verklaring dat het annuleren van de beurs een erg verdrietige maar juiste beslissing was, die met veel sympathie, respect en begrip is ontvangen.
Een overweldigend aantal exposanten heeft volgens Klarenbeek nu al besloten deel te nemen aan METSTRADE 2021. “Er is echter geen tijd om achterover te leunen. We moeten de ontwikkelingen wereldwijd volgen, samen met onze partners en stakeholders”, zegt Klarenbeek. “Een belangrijk deel van onze gezondheids- en veiligheidsprotocollen zal volgend jaar ook nog van kracht zijn. METSTRADE 2021 zal ook een combinatie zijn van fysieke en virtuele elementen. Het is nog te vroeg om nu al te bepalen hoe de beurs er straks precies uit zal zien. We ontwikkelen verschillende scenario’s.”
Het verlangen van industrie-professionals om elkaar te ontmoeten is volgens Klarenbeek niet verdwenen. “In tegendeel. Velen werken van huis uit en de roep om netwerkoplossingen is groter dan ooit, en daarom introduceren we METSTRADE Connect, een virtuele informatieve event op 10 december 2020. Het biedt mogelijkheden voor netwerken en high end matchmaking via een geavanceerd interactief webbased platform.”

Kernpunten van METSTRADE Connect:
• State Of The Industry
ICOMIA geeft een wereldwijd perspectief op de jachtbouwindustrie, inzichten op belangrijke ontwikkelingen en kansen in verschillende markten.
• DAME Award Ceremonie
De DAME Award is omgezet naar een eenmalige competitie. De DAME R&D Excellence in Adversity Award zet fabrikanten van uitrusting en toebehoren in het zonnetje die met ontwerpen voorop blijven lopen gedurende de pandemische uitdagingen in 2020.
• TechTalks
Een serie TechTalks met drie verschillende sporen: METSTRADE Track (verzorgd door IBI), SYP Track (The Superyacht Report) en CMP Track (geleid door Simonetta Pegorari). Elke track is op aanvraag beschikbaar en omvat een variëteit aan paneldiscussies met toeleveranciers, jachtbouwers en experts op specifieke  technische onderwerpen. METSTRADE Connect geeft bezoekers de mogelijkheid om contact te maken in live Q&A sessies.
• Sustainability Sessions
Met support van ICOMIA zal Peter Franklin, de duurzaamheidspartner van METSTRADE verschillende paneldiscussies leiden rond thema’s als Ocean Biodiversity and Biofouling’ en de voortgang bij ‘End-of Use Boats’.
• Product Pitches
Het METSTRADE Connect platform biedt ruimte aan product pitches door exposanten.

De Boat Builder Awards worden toegekend in vijf categorieën:
•Exceptional Commercial Achievement in an Unprecedented Year
•Community Support Initiative
• Environmental Initiative
•Rising Star for individuals <35
•Lifetime Achievement Award

Op 7 oktober sloot de inschrijving.

www.metstrade.com