METSTRADE mikt op verdere groei

De organisatoren van METSTRADE hebben plannen bekendgemaakt voor 2020 en de jaren daarna. Zo wordt Hal 5 van RAI Amsterdam sterk uitgebreid, worden de paviljoens anders ingedeeld om verdere groei mogelijk te maken en nieuwe softwaretechnologie zal zorgen voor betere communicatie- en netwerkmogelijkheden.

METSTRADE 2020 vindt plaats van 17 t/m 19 november en met nog tien maanden te gaan is driekwart van de beursvloer al gevuld. De afgelopen beurs telde 26.984 bezoeken van 17.792 unieke bezoekers uit 115 landen en 1.670 exposanten.
Hal 5 van het Rai-complex wordt momenteel uitgebreid en er worden er nieuwe terrassen aangelegd. De verbouwing zal op tijd klaar zijn voor de komende Mets.
“Het is belangrijk dat we de unieke B2B-sfeer behouden waarbij de kwaliteit van de exposanten belangrijker is dan de grootte van de stands”, zegt Sarah Westdijk, Exhibition Manager van de METSTRADE Show.
De belangrijkste veranderingen op een rijtje:
• Het Construction Material Pavilion wordt verplaatst naar een groter gedeelte in Hal 12, waar de populaire MaterialDistrict-presentatie een centrale plaats krijgt met een extra zitgedeelte.
• Het Marina & Yard Pavilion verhuist naar de nieuwe uitbreiding van Hal 5 en krijgt daar een eigen gezicht en de ruimte om door te groeien.
• Het Nationale Paviljoen van de VS en dat van Canada gaan naar Hal 5 en Hal 1 om tegemoet te komen aan de wens van de exposanten om hun aanwezigheid op de METSTRADE Show ten volle te benutten.
• De Scandinavische Nationale Paviljoens (Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken) komen naast elkaar op een centrale plek in Hal 7.
• Het I-nnovationLAB en het E-nnovationLAB worden samengevoegd en verhuizen naar het Elicium Centre, het hart van de METSTRADE Show. De twee concepten houden hun eigen identiteit met elk hun eigen podium.
• De lounge van het Amtrium wordt een nieuwe netwerkruimte met catering.
www.metstrade.com