Metstrade verrijkt kennis

Metstrade 2022 is van 15-17 november niet alleen een internationale etalage van producten en diensten, het is ook een ontmoetingsplaats voor vakgenoten. Bovendien wordt op tal van plaatsen de mogelijkheid geboden om door middel van lezingen en seminars de kennis te verrijken. Duurzaamheid en energietransitie krijgen veel aandacht op de beurs, die circa 1.400 exposanten telt in tien hallen van RAI Amsterdam.
Luchtvaartpionier
Daarom wordt 15 november in het Auditorium van de RAI afgetrapt met een verrassende ‘keynote speaker’, die niet afkomstig is uit de jachtbouw, maar een pionier is in de luchtvaart. Cory Combs is mede-oprichter van Ampaire, een succesvolle Amerikaanse start-up vliegtuigbouwer die sinds 2016 hybride/elektrische toestellen ontwikkelt. Combs nam als belangrijk uitgangspunt dat hij klein moest beginnen en dat de technologie en infrastructuur van vandaag gebruikt moest worden, in plaats van te wachten op technische wonderen. In zijn lezing zal Cory vertellen hoe zijns inziens de pleziervaart een model kan worden voor het introduceren van innovatie op het gebied van duurzaamheid.
De openingsmeeting wordt gevolgd door de bekendmaking van de winnaars van de DAME Design Award 2022, waarbij ook duurzaamheid een belangrijk issue is.
Paneldiscussies
In het Metstrade Theater in het Elicium (hal 13) vinden gedurende de beursdagen paneldiscussies plaats die worden georganiseerd door partners van Metstrade, die de vele innovaties in de markt zullen belichten. Aan de orde komen onder meer uitdagingen en oplossingen op het gebied van duurzaamheid, de komende 30 jaar superjachten, de toekomst van superjachttechnologie aan boord en de overstap naar elektrisch.

www.metstrade.com