MFD’s Garmin ondersteunen Mercury motorinfo

De multifunctionele displays Echomap Ultra, Echomap UHD en GPSMAPserie van Garmin ondersteunen de Mercury Marine VesselView motorgegevens.

“We zijn blij om samen te werken met Mercury om functies met betrekking tot motorgegevens aan te kunnen bieden waar onze klanten en OEM’s om hebben gevraagd”, aldus René Dijk, hoofd marketing Garmin Nederland. “De compatibiliteit met VesselView geeft watersporters toegang tot essentiële Mercury-motorinformatie direct op hun Garmin-scherm voor een meer geïntegreerde en eenvoudige ervaring.”
Compatibele Garmin displays op Mercury-aangedreven boten kunnen gegevens ontvangen over onder meer toerental, snelheid, brandstofstroom, temperatuur, trim via Mercury’s nieuwe SmartCraft Connect-gateway, waarmee maximaal vier motoren tegelijkertijd in de gaten kunnen worden gehouden.
“Ons VesselView systeem, beschikbaar voor Garmin gebruikers via SmartCraft Connect, houdt alles bij en geeft waarschuwingen als motormetingen afwijken van de norm. Op die manier kunnen watersporters met een gerust hart het water op en aandacht besteden aan belangrijkere dingen zoals genieten van hun tijd op het water”,  aldus Rob Hackbarth, Productcategorie director van Mercury SmartCraft.
De VesselView functionaliteit zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 beschikbaar zijn voor Garmin klanten. Om deze te gebruiken is een gratis software-update van Garmin nodig en de aankoop van een  SmartCraft Connect gateway van Mercury. mercurymarine.com/smartcraftconnect
garmin.com/support