Mijlpaal Linssen: 250ste Logicam II motorjacht

Bij Linssen Yachts in Maasbracht is een Grand Sturdy 45.0 AC in de laatste fase van de productie gekomen. Een mijlpaal, want het is het 250ste motorjacht dat van de Logicam II-productielijn is gerold

Het 250ste Logicam II-motorjacht komt in Maasbracht naar buiten voor de laatste bouwfase.

. Dit voorjaar wordt het schip aan de eigenaar opgeleverd.

De 40’- en 45’-modellen van Logicam II, van de verschillende modeljaren, behoren tot de populairste Linssen-modellenreeks. Linssen Yachts bouwt luxe stalen motorjachten in serie op basis van de in-house ontwikkelde Logistics and Computer-Aided Manufacturing (Logicam) flow-productietechnologie. De Maasbrachtse jachtbouwer begin al in 2005 met deze innovatieve gepatenteerde productiemethode, aansluitend aan en gebaseerd op het succes van de eerste modellen (29.9 AC en Sedan) uit de Linssen ‘9’-serie.

Doorschuiven
Na de staalbouw en conservering schuiven de in aanbouw zijnde jachten door middel van een ingenieus rail & cradle-systeem door de productiehal naar het volgende bouwstation. Het Logicam-proces werd in de loop van de jaren steeds verder verfijnd en doorontwikkeld voor de cascobouw, alsook voor de afbouw van de grotere Linssen-modellen.

Constante kwaliteit
De standaardisatie van componenten en de prefabricage van technische modules zorgen voor een constante productkwaliteit en een hoog afwerkingniveau. Bij modulebouw is het proces in stappen geprogrammeerd, waarin de modules vóór de inbouw of montage in het schip eerst beoordeeld en getest worden. De standaardisatie maakt een betrouwbare storingsdiagnose mogelijk.
Bij Linssen Yachts zijn in drie hallen Logicam-productielijnen operationeel: voor alle modelvarianten tot en met 35’, de modellen tussen 40’ en 45’, en de jachten boven 45’.

www.linssenyachts.com