Home Nieuwsberichten NIEUWBOUW Moonen op schema met bouw 36 meter jacht

Moonen op schema met bouw 36 meter jacht

De aluminium opbouw wordt op de stalen romp geplaatst.

Bij Moonen Yachts in ’s-Hertogenbosch is vorige maand de aluminium opbouw op de stalen romp van Martinique superjacht gebouwd, bouwnummer YN199. Met het bereiken van deze mijlpaal ligt de bouw van het 36 meter lange schip bijna weer op schema, met oplevering komende zomer.

De YN199 is het tweede schip in de lijn die is ontworpen door René van der Velden, met naval architecture door Diana Yacht Design en een interieur van Studio Indigo. Het zusterschip Brigadoon, dat in de zomer van 2018 werd opgeleverd, sleepte diverse awards in de wacht, precies op het moment dat de werf in financiële problemen raakte en in juli failliet werd verklaard. Doordat het Australische echtpaar Matthew en Louise Baxter de werf in augustus heeft overgenomen, gloort er weer een goede toekomst voor de werf. Nicky van Zon, projectmanager voor de YN199, zei bij het bereiken van de mijlpaal: “Het is geen geheim dat Moonen een bewogen periode heeft gehad de afgelopen maanden. Desondanks hebben we hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de vertraging in de bouw tot een minimum beperkt is gebleven, daar zijn we enorm trots op.”

Het ontwerp van de Martinique nr 2 is op diverse punten aangepast.

Modificaties
Op basis van feedback van de eigenaars van de Brigadoon er zijn diverse modificaties in het ontwerp aangebracht. Zo is voor het zonnedek een nieuwe bimini ontworpen, de wing stations zijn beter gepositioneerd en de zitbanken op het voordek zijn anders geplaatst. De hutten voor de gasten en eigenaar zijn opnieuw ontworpen, en er is een directe route tussen de kapiteinshut en het stuurhuis.
Met de Fast Displacement Hull Form heeft het motorjacht een actieradius van 4.000 mijl bij een snelheid van 10 knopen.
Als de YN199 gereed is, zal het te zien zijn op de jachtshow in Cannes en Monaco in 2020. Moonen gaat ondertussen verder met het bouwen op voorraad van nog een 36 meter en een superjacht van 44 meter.

www.moonen.com