Moonen verkoopt 36 meter motorjacht

Brigadoon, member of Moonen's Martinique platform

Moonen Yachts in Den Bosch heeft een 36 meter motorjacht verkocht, een zusterschip van de Brigadoon. Omdat het schip op speculatie werd gebouwd, kan het al na de zomer worden opgeleverd aan de eigenaar in het Midden-Oosten.
Bouwnummer YN199 heeft een exterieur dat is ontworpen door René van der Velden. Het scheepsbouwkundig ontwerp is van Diana Yacht Design; het interieur en de styling zijn in handen van de Britse Studio Indigo.
Ondertussen bouwt Moonen ook aan een derde motorjacht op basis van het Martinique-platform. Daarvoor is de oplevering in augustus 2021 voorzien.
Met dubbele CAT C32-motoren hebben de jachten een topsnelheid van 16,5 knopen en een kruissnelheid van 14,5 knopen.

Wisseling in management
Kort voor de bekendmaking van de order is het managementteam van Moonen gewijzigd. Marketing manager Marianne Hendriks is benoemd tot ‘managing director’. Johan Dubbelman, die CEO was, is nu commercieel directeur en projectmanager Nicky van Zon is benoemd tot technisch directeur.
Het Australische echtpaar Matthew en Louise Baxter is vorig jaar eigenaar geworden van Moonen. Matthew Baxter is de topman van de AM Group, een onderneming met vestigingen in de VS, Australië en Europa, die zich onder meer richt op roldeuren voor de industrie, voor bouwkundige toepassingen en vrachtwagens en commerciële voertuigen.
“Door iedereen in zijn sterkste positie te plaatsen, zal het nieuwe management efficiënt en beslissend zijn voor de toekomst”, aldus Matthew Baxter. “Ons bedrijf blijft uitdagend en veelbelovend. Sinds onze start hebben Louise en ik veel geïnvesteerd in het bouwen van jachten op speculatie en we beginnen nu verbluffende resultaten te zien, aangezien er een groeiende vraag is naar semi-custom jachten met een korte levertijd. Daarom is het voor Moonen Yachts van het grootste belang om een ​​sterk, energiek en geïntegreerd managementteam te hebben. Ik denk dat we met dit nieuwe team goed voorbereid zijn om op de huidige basis voort te bouwen en onze unieke wereldwijde positie in de superjachtmarkt te versterken.”

www.moonen.com