Moonen verkoopt vierde Martinique-jacht

De YN 201, het vierde in de Martinique-serie, is al in een vergevorderd stadium en kan daardoor al dit jaar worden geleverd.

Moonen Yachts in Den Bosch begint het jaar met de verkoop van een 36m Moonen Martinique. Het vierdeksjacht werd op speculatie gebouwd (bouwnr YN 201) en kan daardoor later dit jaar reeds worden opgeleverd. Het is vierde motorjacht dat is gebouwd op het bekroonde Martinique-platform van de jachtwerf.

De eerste in de serie, de Brigadoon, kreeg een Neptune-prijs (in de categorie beste semi-verplaatsende of planerende motorjachten van 33-39,90 m) tijdens de 2019 World Superyacht Awards-ceremonie. Daardoor kwam het jacht wereldwijd in beeld. De Botti werd afgelopen december te water gelaten en de Kokoro kwam eind 2020 in de vaart.
De Martinique heeft een exterieurontwerp van René van der Velden en een scheepsbouwkundig ontwerp van Diana Yacht Design. Het zojuist verkochte jacht biedt plaats aan twaalf gasten en zeven bemanningsleden. Het heeft een master-cabin over de volle breedte, grote gastenhutten en ruime bemanningsverblijven.
Bij Casco & Sectiebouw Rotterdam (CSR) werd in november 2020 de kiel gelegd voor YN 201; Van Noorloos in Werkendam leverde de aluminium opbouw.

Scandinavisch interieur

Het interieurontwerp in Scandinavische stijl van de Stockholmse ontwerpstudio van Andreas Martin-Löf Arkitekter, creëert volgens Moonen een perfecte balans tussen binnen- en buitenleven. Op verzoek van de koper krijgt het jacht een geïntegreerd hydraulisch zwemplatform voor een gemakkelijke toegang tot het water vanaf de achtersteven, zelfs met duikuitrusting. Er is ook een zonnedek van 65 m² met een bar en grill en 360-graden uitzicht.

Moonen werkt momenteel aan een Moonen 110, een slank driedeks motorjacht dat naar verwachting in april 2023 wordt opgeleverd.

www.moonenyachts.com