Moonen Yachts failliet verklaard

De rechtbank in Den Bosch heeft Moonen Yachts Holding BV op 12 juli failliet verklaard. Op 5 juli was al surseance van betaling verleend. De eigenaar van de werf in Den Bosch, Altos Hornos de Mexico, de grootste staalfabriek van Mexico, kon niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen.

Onder de holding vallen Moonen Yachts Services BV, Moonen Shipyards BV en Moonen Brokerage BV. Als curator is mr. W.J.B. Berendsen aangesteld. Begin juli verstuurde Moonen nog een persbericht waarin melding werd gemaakt van vergaande besprekingen met een nieuwe financier, die niet nader werd genoemd. In 2015 werd Moonen ook al een keer uitstel van betaling verleend.

Ruim een jaar geleden werd de Brigadoon te water gelaten, een door René van der Velden ontworpen motorjacht van 36 meter, dat onder meer een World Superyacht Award in de wacht sleepte. In december vorig jaar werd de kiel gelegd voor een zusterschip van de Brigadoon, dat op speculatie werd gebouwd. Diana Yacht Design tekende samen met Van der Velden voor de naval architecture van de YN199, terwijl Studio Indigo uit Londen verantwoordelijk is voor het interieurontwerp. De stalen romp arriveerde in juni in Den Bosch en zou deze maand met de aluminium opbouw worden samengevoegd. De oplevering was gepland in het voorjaar van 2020.

www.moonen.com