Motorboot Sneek | 400 nieuw en jong gebruikte jachten

Tijdens de voorjaarseditie van Motorboot Sneek op 12, 13 en 14 april 2019 presenteren negentien werven en jachtmakelaars 400 nieuwe en (jong) gebruikte jachten, aldus de organisatie. De voorjaarseditie van de botenshow vindt weer plaats bij de havens van de zes organiserende watersportbedrijven in Sneek. Alle deelnemende bedrijven liggen dicht bij elkaar en zijn gemakkelijk te bereiken voor de bezoekers, die in één keer alle verschillende jachten kunnen bekijken.

In het voorjaar van 2009 werd Motorboot Sneek voor het eerst georganiseerd. Toen nog door acht motorbootwerven en één jachtmakelaar, allemaal lokale ondernemers uit Sneek. Inmiddels zijn er meer gastwerven dan organiserende werven bij betrokken. Tijdens de komende editie verwelkomen de organisatoren dertien gastwerven, waaronder Linssen Yachts, North-Line/Kuster Yachts en Sturiër Yacht.

Verscheidene deelnemers aan Motorboot Sneek tonen hun nieuwste modellen. ABIM Yachting bijvoorbeeld showt de nieuwe ABIM-Classic 134 Superior. Jansma Jacht laat bezoekers kennismaken met drie nieuwe Bavaria motorjachten: de Bavaria R 40 Coupé, de Bavaria 33 SHT en de Bavaria 36 SHT. De Boarnstream presenteert de Boarncruiser Elegance 1280 aan het publiek.
Bij Brandsma Jachten stelt de nieuwe Noordzeekotter 42 tentoon, een doorontwikkeling van de succesvolle Luna-series en traditionele Noordzeekotter. Ook de Pikmeerkruiser Open Kuip van Jachtwerf B. de Groot is te bezichtigen.
Super Lauwersmeer laat tijdens Motorboot Sneek de Discovery 47 AC zien, een jacht met achterkajuit. Het is Nederlandse primeur voor deze boot. Om het 50-jarig jubileum een extra feestelijk tintje te geven, introduceert de werf ook nog een speciaal jubileummodel.

Naast nieuwe modellen, kunnen bezoekers tijdens Motorboot Sneek ook gebruikte jachten en jachten in aanbouw bekijken. Zo vinden bezoekers bij De Valk Sneek een groot aanbod jong gebruikte, uitstekend onderhouden motorjachten. Ook in de verkoophaven van Jansma Jacht kunnen bezoekers een fraai aanbod gebruikte motorjachten, sportboten, sloepen en zeiljachten van diverse merken bekijken. Als dealer van de Nautitech Catamarans, kan Jansma Jacht ook een Catamaran Power Cat leveren. Bij Brandsma Jachten kunnen bezoekers naast jong gebruikte jachten ook de nieuwste Luna 37, Luna 34, Noordzeekotter 38 en Mondial 37 bekijken. De nieuwe Mondial 45 is bij Brandsma Jachten in aanbouw te bewonderen.

Ook sponsoren als DMS, Rotorswing en Vetus hebben tijdens de show een stand.
De voorjaarseditie van Motorboot Sneek is op 12, 13 en 14 april van 10.00 tot 17.00 uur bezoeken. De toegang is gratis. www.motorbootsneek.nl.