Najaarseditie Motorboot Sneek vervalt

De Najaarseditie van Motorboot Sneek, gepland van 6 tot en met 8 november, gaat niet door. In april werd de voorjaarseditie ook al afgelast. Onzekerheid over het verloop van de coronacrisis noopt de organisatie tot het maken van deze lastige keuze. “Wij kunnen op dit moment de veiligheid van onze bezoekers, deelnemers en sponsoren niet 100 procent garanderen”, laat voorzitter Mark Bakker weten. “En veiligheid gaat boven alles. Wij richten onze pijlen op 2021.”

De zes organiserende watersportbedrijven zouden hun deuren weer openzetten voor het publiek. Bijgestaan door een groot aantal gastwerven. Ieder jaar levert dat een grote toeloop op van geïnteresseerde watersportliefhebbers. Bezoekers krijgen een prachtig kijkje in de keuken van de deelnemende bedrijven en vinden er ook stands van gastwerven.
Maar 2020 gaat de geschiedenisboeken in als jaar zonder Motorboot Sneek. De organiserende watersportbedrijven – Aquanaut Dutch Craftsmanship, Brandsma Jachten, De Valk Yachtbrokers, Jansma Jacht, SK Jachtbouw en Vivante Yachts – besloten in april de Voorjaarsshow al af te gelasten.

“De vraag is ook of buitenlandse bezoekers straks naar ons evenement mogen komen”, verduidelijkt voorzitter Bakker. “Terwijl Motorboot Sneek erg geliefd is bij onze oosterburen. Daar komt bij dat de winterperiode voor de deur staat. De kans is aanwezig dat het aantal coronabesmettingen de komende tijd blijft toenemen. Voor ons is het daarom onmogelijk om een inschatting te maken van de situatie in november. Kunnen we de veiligheid van onze bezoekers en deelnemers dan garanderen? Zonder die garantie willen we ons mooie evenement niet organiseren.”

De organisatie van Motorboot Sneek, dat in 2009 zijn eerste editie beleefde, richt daarom de blik op april 2021. “We hopen dat de situatie het op 9, 10 en 11 april weer toelaat om een veilige Voorjaarsshow te organiseren”.

www.motorbootsneek.nl