Nieuw aanbod persfittingen bij Aluland

Aluland in Gravendeel heeft het assortiment uitgebreid met nieuwe persfittingen van hoge kwaliteit. Waaronder roestvrijstalen (RVS AISI 316L) Inoxpres en cunifer (90/10) Marinepres fittingen van Raccorderie Metalliche. Aluland bestaat sinds 2000 en is gespecialiseerd in aluminium halffabricaten voor met name de maritieme en offshore industrie.

Een persfitting is een verbinding tussen buizen. Door te persen wordt de fitting op de buis permanent vervormd, wat leidt tot een perfecte mechanische verbinding. Het geeft een verbinding met constante kwaliteit, die gemakkelijk te reproduceren is, en een minimale fysieke inspanning van de monteur vergt.
Inoxpres fittingen worden geleverd met een diameter van 15 tot 168 mm.
Inoxpres AISI 316L met werkstofnummer 1.4404, heeft een laag koolstofgehalte om de corrosiegevoeligheid te beperken. Fittingen in 316L roestvrijstaal kunnen worden gemonteerd op een breed scala aan buizen. Een gepatenteerde geprofileerde O-ring wordt aangebracht in de fitting waardoor het afdichtingsoppervlak 20% groter is. Toepassingsgebieden van de Inoxpres fittingen zijn onder andere de drinkwaterindustrie, hitte- en koelingsapparatuur, thermische zonne-energie, perslucht en brandbeveiligingssystemen.

Marinepres wordt geleverd met een diameter van 15 tot 108 mm. Cunifer is een van de meest resistente en best presterende oplossingen in zoute omgevingen. In elke fitting wordt aan het einde van de productie direct een groene FKM O-ring met een gepatenteerd profiel gemonteerd. Groene FKM O-ringen kunnen gebruikt worden tussen -20 en +220°C, maximale druk 16 bar. Marinepres fittingen zijn de beste keuze wanneer er intrinsieke corrosiewerende eigenschappen van het materiaal vereist zijn. Geschikte toepassingsgebieden voor deze fittingen zijn brak water, afvalwater, verwarming en koeling, thermische zonne-energie, perslucht, brandbeveiligingssystemen en in het algemeen voor elke toepassing in zoute en corrosieve omgevingen.
Aluland levert tevens lasbare schotdoorvoeren van 15 tot en met 108 mm, in cunifer (Marinepres) en RVS (Inoxpres). 90% van de Inoxpres en Marinepres fittingen worden naadloos geproduceerd. Beiden zijn 100% compatibel met gereedschap en persmachine met het M-profiel. Niet alleen de fittingen, maar de systemen zijn onder andere gecertificeerd door Lloyd’s Register, ABS, Bureau Veritas, DN-GL, RINA and CCS en meer. Alle fittingen worden tevens gemarkeerd met werknummers, waardoor alle producten traceerbaar zijn.

Op 17, 18 en 19 mei staat Aluland op de Maritime Industry beurs in Gorinchem.
www.aluland.com/nl/