Nieuw Hoek ontwerp in aanbouw

Er staat een nieuw ontwerp van Hoek Design op stapel. Een 76 voets kits, waarvan de romp is gebouwd door Alucraft in Makkum. De afbouw gebeurt bij Aluboot in Hindeloopen.

Het zeiljacht wordt gebouwd in opdracht van een buitenlandse klant, die een comfortabel, vlot en makkelijk te bedienen toerschip wil. De keuze voor een aluminium romp is mede bepaald door factoren als de sterkte/gewicht-verhouding en het bestand zijn tegen de impact van een eventuele aanvaring met een drijvend object. De  kits-tuigage is makkelijk te hanteren en biedt een veelzijdige zeilvoering. Het geeft goede voordwindse eigenschappen in combinatie met een Code 0, gennaker of bezaan-staysail.

Hoek Design verzorgt zowel het ontwerp van het exterieur als interieur én de nautische architectuur. Het riante dekhuis herbergt tevens een kombuis en vormt een centrale leefruimte aan boord, in directe verbinding met de grote kuip. Onderdeks zijn vier tweepersoons hutten: de eigenaarshut  in het voorschip, een gastenhut midscheeps en twee slaapvertrekken in het achterschip. Een daarvan kan als bemanningsverblijf dienen en die hut heeft via de natte cel ook toegang tot de machinekamer.

Dankzij de zwaardkielconstructie is de diepgang te beperken tot 2,50 meter. Met neergelaten kiel steekt het schip 4,50 meter. Het geeft aandewindse eigenschappen die niet onderdoen voor een vaste kiel. De lengte over alles is 23,4 m en de grootste breedte is 6,00 m. Het zeiloppervlak meet 288 m2.

www.hoekdesign.com