De bouw van de nieuwe Crown Keyzer S24 is al een eind gevorderd. Foto CY

Crown Yachts in Leiderdorp voegt een 24 voet model toe aan het portfolio: de Crown Keyzer S24. Het gaat om een tenderachtige open boot van ruim 7 meter, met een slaapgelegenheid en de mogelijkheid van een toilet in de voorpiek. Onderscheidend is het vaste windscherm, waardoor de ‘familieband’ met de grotere Crown Keyzer modellen zichtbaar is. Er is overigens ook een uitvoering zonder vast raam, met een geringe kruiphoogte; geschikt om in een stad te varen. De aluminium romp blijft niet onbehandeld, maar wordt gestraald, gecoat, geplamuurd en afgewerkt met hoogglans lak. Er komen drie varianten: de Crown Keyzer S24 met een buitenboordmotor in een bun, met daarop een zonnebed. Die configuratie maakt een zwemplatform mogelijk. De tweede variant is elektrisch, en de derde uitvoering krijgt een conventionele aandrijving met vaste as, en een vermogen van 40 tot 110 pk. Deze inboard uitvoering krijgt tevens een andere indeling waardoor het zonnebed wordt verkleind naar een bank en de kajuit wordt vergroot ten faveure van een ruimte voor het toilet en een natte ruimte ertegenover.
De modellen kunnen worden geleverd met elektrisch toilet, boegschroef, koellade, navigatiescherm met motordata-uitlezing middels NMEA 2000, complete buiskap, antifouling, reling en luxe stoffering.
Werfdirecteur Jan Keyzer had al eerder schetsen gemaakt voor een kleinere, open boot. De aanzet tot de bouw van de CK S24 werd eind 2020 gegeven door een klant die een Crown Keyzer S40 bestelde. Hij bleek ook gecharmeerd van de tekeningen en ideeën betreffende de kleinere versies, en kwam met een plan om deze daadwerkelijk op de markt te brengen. De verkoop gebeurt via Dutch Quality Tenders in Buurmalsen aan de Linge, waar de eerste demo komt te liggen voor proefvaarten, en bij de Crown-werf in Leiderdorp. Met de introductie van het nieuwe model zet Crown Yachts (anno 1962) het 60-jarig bestaan luister bij.

Technische specificaties
Lengte: 7,25 m. Breedte: 2,68 m. Diepgang: 0,30 – 0,80 m. Kruiphoogte: 1,05 – 1,40 m. Waterverplaatsing: ca. 1.3 m3. Motorisering: buitenboordmotor in bun, elektrische bb in bun of diesel met vaste as. Bouwmateriaal: aluminium. CE-certificatie: C

www.crownyacht.nl