Nieuw ontwerp Siger Bos: Dutch 1100

Een hanteerbaar, goed varend schip. Met een efficiënt onderwaterschip, een kruiphoogte van 2.50 m, met leefruimte en comfort aan boord. Dat waren enkele uitgangspunten van Siger Bos van Dutch Classic Boat Design & Engineering voor het ontwerp van een 11 meter motorboot. Die ontwierp hij voor zichzelf, na jaren te hebben gezeild op een schokker.
Met de pronte kop, rechte boeg, patrijspoorten, rechtop staande ramen en de riante kuip oogt de boot stoer en robuust. De gangboorden zijn bewust breed gehouden, voor optimale bewegingsruimte aan dek. Onderdeks is er vaste slaapgelegenheid voor vier: een Frans bed in de eigenaarshut voorin en twee loodskooien aan stuurboord. Aan bakboord zijn toilet en douche gesitueerd. In de grote salon annex stuurhuis zitten de kombuis, aan stuurboord, een zit-/eethoek en de stuurstand. Via openslaande deuren kom je in de grote kuip.
De Dutch 1100 wordt gebouwd bij Matez Shipbuilding in Sneek en zal dit seizoen in de vaart komen. Het eerste schip is zoals gezegd voor de ontwerper gebouwd, maar het ontwerp komt op de markt. Aquanaut zal hiervoor de verkoop gaan organiseren.
www.dutchclassicboat.nl