Home Nieuwsberichten NIEUWBOUW Nieuwbouworder voor Vri-Jon

Nieuwbouworder voor Vri-Jon

Impressie van de Contessa 42 OC.

Vri-Jon/DSA Yachts in Ossenzijl heeft een order gekregen voor de bouw van een nieuwe Contessa 42 OC. Een eigentijds ontwerp met rechte romplijnen zonder zeeg, een iets vallende rechte boeg en een grote, fraai geprononceerde salonopbouw met getinte ramen en open kuip; vandaar OC. Het gewelfde kajuitdak loopt over de kuip door. De 42 AC is een ontwerp van Vri-Jon in nauwe samenwerking met Hugo Smeding uit Dronrijp. Het is een afgeleide van de eerder ontworpen Contessa 42 AC, een variant met achterkajuit en campagnedek. Over dat schip zei Patrick Jonas van Vri-Jon/DSA eerder in Jachtbouw Nederland: “Dit ontwerp komt in de plaats van onze oude Contessa met achterkajuit. Het is een moderne variant, zonder dat de karaktertrekken verloren gaan. Misschien is de naam Contessa wel bekender dan Vri-Jon; we zijn er groot mee geworden. Veel kernwaarden brengen we dus terug in dit nieuwe model.”
Nu bouwt de werf dus eerst het ontwerp met de open kuip. Dat gebeurt in Ossenzijl. “We bouwen het casco en het interieur parallel”, vertelt Jonas, “terwijl de romp wordt gebouwd, begint de timmerman al aan de interieurdelen. Dat kan met de huidige technieken en betekent tijdwinst.” Deze nieuwe Contessa 42 OC werd vanaf tekening verkocht op de beurs Motorboot Sneek in november. Het was sowieso een succesvolle show voor Vri-Jon, want de werf verkocht daar ook een nieuwe stalen Classic Open Kuip.

Technische gegevens Contessa 42 OC: lengte over alles: 12,46 m. Lengte waterlijn: 11,69 m. Breedte: 4,20 m. Diepgang: 1,10 m. Standaard motorisering: Volvo Penta D3. CE: B.
www.vri-jon.nl