Nieuwe 6-cilinder Steyr met ‘Stage V’ certificering

De nieuwe 175 pk krachtige Steyr SE186E38, die Steyr Motors op de markt brengt, voldoet volledig aan de emissie-regels. Met het officiële ‘Stage V’ certificaat is deze motor uitermate geschikt voor de kleine beroepsvaart, maar ook toepasbaar in de recreatievaart.
Het nieuwe model is compact, licht van gewicht en beschikt over een full power speed range van 3300 – 3850 rpm. De 3,2 liter monoblock motor met vertrouwde motoreigenschappen is leverbaar met een brede keuze aan transmissies, drive adapters en equipment. Naast de nieuwe verplichte Stage V certificering beschikt deze motor ook over een SOLAS- en EPA Tier 3 keuring.
Padmos Industrial & Marine Motors te Brouwershaven is exclusief distributeur van Steyr motoren in de Benelux en richt zich met name op het reddingswezen en de beroepsvaart. Toch sluit COO Iman Padmos voor deze motor niemand uit: “Vanzelfsprekend is deze schone voortstuwingbron ook goed en breed toepasbaar is in motor- en zeiljachten. Padmos Industrial & Marine Motors draagt met deze nieuwe motor en de Imansson elektrische motoren bij aan een groene en duurzame maritieme toekomst.”
Naast de SE186 levert Steyr Motors 4- en 6-cilinder dieselmotoren variërend van 120 tot 292 pk.
www.padmos.com/stage-v/