Nieuwe airco en shading Webasto op Metstrade

Van 15 tot 17 november toont Webasto samen met Indel Webasto Marine haar nieuwste marine oplossingen op het gebied van marinedaken, koeling, verwarming en koelkasten tijdens de Metstrade in Amsterdam.

Webasto focust altijd op het ontwikkelen van innovaties voor de marine sector. Onder het motto ‘We creeëren een plezierige vaarervaring’ presenteert het bedrijf (hal 12, stand 411) de nieuwste innovatieve producten in het brede portfolio van koelkasten, verwarming, marine daken en airconditioning. Daarnaast introduceert Webasto een compleet nieuw shading systeem.

Zonbescherming
De nieuwe Telescopic Shade 2500 is een elektrisch uitschuifbaar shading systeem dat een schaduwrijke omgeving creëert via een druk op de knop. Met een breedte tot 2,5 m. kan het systeem eenvoudig aangepast worden aan diverse boten. Dankzij de hoogwaardige stof, die verkrijgbaar is in meerdere kleuren, en de roestvrijstalen buizen van maritieme kwaliteit, kan de gebruiker langdurig genieten van de Telescopic Shade 2500. Het duurzame systeem heeft een robuust ontwerp, waardoor het ook tijdens het varen gebruikt kan worden. Bij de ontwikkeling stond installatiegemak centraal, waardoor het systeem in slechts enkele stappen te monteren is. Na de installatie is het niet nodig om de telescopische armen op een complexe manier te synchroniseren, wat het installatiegemak vergroot.
Airconditioning systeem
Het nieuwe BlueCool V-PRO Series airco systeem is verkrijgbaar in vier modulaire units met respectievelijk 60, 90, 130 of 180 kBTU/h koelvermogen. De units werken volledig autonoom voor een continue werking. Dankzij de titanium warmtewisselaar is het systeem bijzonder goed bestand tegen corrosie. De BlueCool V-Pro Series heeft een nominatie voor een DAME design award ontvangen. De winnaars hiervan worden op dinsdag 15 november bekend gemaakt tijdens Metstrade.

BlueCool Connect heeft een upgrade gekregen, waarmee de gehele BlueCool-serie op afstand te bedienen is. Dit systeem is nu ook voorzien van een NMEA2000 interface en biedt een plug&play verbinding met meerdere multifunctionele displays met HTML5 functionaliteit zoals Garmin, Raymarine, Simrad, Lowrance of B&G.

www.webasto-group.com