Impressie van de Altena 54 NG.

Altena Yachting in Raamsdonkveer start eind april met de bouw van de nieuwe Altena 54 NG – Next Generation. De werf bouwt het casco in eigen huis en verzorgt ook de verdere afbouw; het pakket wordt gesneden bij Snijtechniek Brabant.
De Altena 54’ NG is een stalen waterverplaatser, ontworpen in samenwerking met Trimm Design in Leeuwarden. Voor een Nederlandse klant die een comfortabel toerschip wil voor lange tochten en lang verblijf aan boord. Het ontwerp oogt modern met de rechte boeg en valt op door de voorover hellende vooruit. Die zorgt niet alleen voor een scheeps uiterlijk, maar heeft ook een nuttige functie: het voorkomt binnen reflectie in de ramen van bijvoorbeeld instrumenten.
De Altena 54’ NG heeft een multiknik onderwaterschip en wordt dubbelschroefs uitgevoerd. Er worden ook twee spudpalen geïnstalleerd, voor optimaal ‘anker-gemak’. De salon, keuken en stuurhuis zijn allemaal op hetzelfde dek. De overige accommodatie – eigenaarshut, gastenverblijf en twee natte cellen (toilet/douche) – zijn benedendeks.
De werf wist intussen een tweede exemplaar van deze Altena 54’ NG te verkopen.

Technische gegevens Altena 54 NG
Lengte over alles: 16.55 m. Lengte waterlijn: 16.12 m. Breedte: 4,80 m. Diepgang: 1,30 m. Kruiphoogte: 3,65 m. Waterverplaatsing: 40 m3. Bouwmateriaal: staal. Motorisering: 2 x John Deere 4045TFM85, 125 pk. Ontwerp en na: Trimm Design. CE klasse: B.

www.altena-yachting.nl