Nieuwe Boatshow Hollandse Plassen

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juli 2021 wordt de eerste Boatshow Hollandse Plassen gehouden. Een nieuwe drijvende botenbeurs, gericht op startende bootbezitters. Locatie is de jachthaven Kempers Watersport, Herenweg 100, 1431 GX Aalsmeer (bij Leimuiden), waar ongeveer dertig boten te zien zullen zijn. Toegang, na registratie, is gratis.
Initiatiefnemers van de nieuwe bootshow zijn Bart Kempers van Kempers Watersport en Bernard Menken van Menken Maritiem. Kempers: “We zien dat watersport weer herontdekt wordt. Verkopen zijn afgelopen tijd fors gestegen. We merken wel dat voor wie voor het eerst een boot wil kopen, de zoektocht niet gemakkelijk is.” Bernard Menken: “Juist voor hen organiseren we deze bootshow. In één dag kun je je zo oriënteren op vele verschillende mooie merken.”

Naar verwachting tonen vijftien deelnemende bedrijven hoe je optimaal van het water kunt genieten. De eerste primeur is al bekend: de nieuwe Searay SLX 400 van Kempers Watersport. Menken Maritiem presenteert onder meer de Flyer 33, een fraaie daysailer van 10,25 meter.
Naast de boten van Kempers Watersport en Menken Maritiem liggen er motorboten en sloepen van Verschuur Watersport, Isloep, Bootservice Tatje, Jachthaven Poelgeest en Long Island.
Denk daarbij aan de tendersloep Waterspoor 808, de snelle Outlaw 999, de aluminiumtender Triple 7, de sportieve klassieke T-liner 8.50 cabrio, de Zweedse Nautus 7.50, de Maxima 620 Retro, de Antaris Fifty5 en diverse Marilsloepen. Op de kade staan De Stille Boot met elektrische inboardmotoren, Vanclaes trailers en Suydersee Verzekeringen.
Vanaf 8 juni is de volledige deelnemers- en botenlijst te zien op de site. Nieuwsupdates zijn te vinden op facebook. Bezoekers kunnen zich registreren vanaf dinsdag 8 juni op www.boatshowhollandseplassen.nl.