Nieuwe Garmin 7-, 9- en 12-inch kaartplotters

Garmin introduceert de GPSMAP x3-serie, een nieuwe generatie middelgrote kaartplotters en combi-versies, die naadloos integreert in een Garmin-systeem. Alle kaartplotters zijn beschikbaar met of zonder ingebouwde sonar.
De GPSMAP x3-serie heeft smalle ontwerpranden met glazen displays, die vlak, verzonken of op een beugel kunnen worden gemonteerd. Voor de helderheid en leesbaarheid in zonlicht, ook met een gepolariseerde zonnebril, bieden de 9 en 12 inch modellen hoge-resolutie in-plane switching (IPS) touchscreens. Bovendien hebben ze twee keer zoveel displaypixels in vergelijking met eerdere modellen.
De GPSMAP x3-serie biedt bijna het dubbele van het verwerkingsvermogen van de vorige generatie, voor onder meer sonar, radar, camera’s, video en digital switching. De systemen zijn uitgerust met 10Hz GNSS (GPS, GLONASS en Galileo) voor nauwkeurige data over locatie, snelheid en Course Over Ground (COG).

Ingebouwde sonar
De sonar combo versies (xsv serie) bieden ingebouwde ondersteuning voor 1kW traditionele CHIRP sonar, zodat vissers hun doel scherp kunnen zien tot ruim 300 meter onder de boot. Ze zijn daarnaast uitgerust met ingebouwde ondersteuning voor Ultra High-Definition SideVu en ClearVu scanning sonars en ondersteunen ook de gehele Garmin Panoptix sonar productlijn. De transducers worden apart verkocht.

De GPSMAP x3-serie is geschikt voor NMEA 2000 en het Garmin Marine Network, waardoor het eenvoudig is om een op maat gemaakte cockpit te bouwen. Naast de J1939 motor connectiviteit voor motorintegratie, inclusief geselecteerde Yamaha-motoren, zijn de systemen tevens compatibel met OneHelm, een functie die alle handelingen en mogelijkheden van apparaten van derden, zoals EmpirBus digital switching, op één scherm samenbrengt.

De 7-inch display is begin december verkrijgbaar; de versie met 9 en een 12 inch display half november 2020.

www.garmin.com/marine