WaterWorld Electronics presenteert op Boot Düsseldorf een nieuwe 3,5 kW pod-aandrijving. Een aanvulling op de bestaande reeks elektrische binnenboord motoren die varieert van 4 tot 20 kW. De pod-motor is geschikt voor de motorisering van zeilboten, motorboten en werkboten. Op een jacht waarmee de eigenaar zowel elektrisch als met de bestaande dieselmotor wil varen, kan de pod-motor worden geïnstalleerd als hybride aandrijving in duomontage. Door de bevestiging onder het schip neemt de motor binnen minimale ruimte in. De motor is te monteren in een vaste of stuurbare opstelling en leverbaar met een vaste schroef of klapschroef.
Een ‘gashendel’ en kleurenscherm worden standaard meegeleverd. In combinatie met de nieuwe ILink (IOS-koppeling) en WaterWorld app is alle informatie af te lezen op een mobiele telefoon of tablet. Nieuw dit seizoen is tevens de RayLink, waarmee de informatie weergegeven kan worden op verschillende displays van Raymarine uit de Axiom serie.
De WaterWorld pod-motor onderscheidt zich door de hydrodynamische vormgeving en hoge efficiëntie. Deze nieuwe generatie heeft een minimaal energieverbruik voor een optimale actieradius. De robuuste, zoutwaterbestendige constructie maakt de motor minder kwetsbaar en de direct-drive zorgt voor een hoog koppel en dynamische prestaties. In combinatie met de WaterWorld Lithium (LFP) accu’s is het systeem eenvoudig te installeren en volledig geïntegreerd met de regelaar en het scherm. In deze samenstelling wordt het systeem geleverd met 3 jaar garantie.
Het standnummer op Boot Düsseldorf (21 t/m 29 januari) is: Hal 10 – E09.

www.ww-el.com