Impressie van de Makma Cayos 28.

Makma in Woudsend kondigt een nieuw model aan: de Cayos 28. Het is een moderne snelvarende tender die vaarplezier en comfort in zich verenigt. Met de 28-voeter valt rustig te toeren, maar hij wil ook wel in volle galop; volgens de werf tot 70 km/u.

Er is veel buitenruimte; in de kuip staat een groot zonnebed, met aan stuurboord een doorgang naar het zwemplatform. De stuurstand zit aan stuurboord en midscheeps daarachter is een functionele kombuis met kookplaat, wasbak en 70 liter koelkast. De kookplaat en wasbak kunnen worden afgedekt met een glasplaat. Verder wordt de Cayos 28 uitgerust met een comfortabele hoekbank. Standaard is de tender voorzien van een afsluitbare toiletruimte met een vast toilet. Optioneel is luxe betimmering inclusief een tweepersoons bed (2.10m) leverbaar. De maten van de Cayos 28 zijn 8.55 x 2.70 x 0.80 m. De kruiphoogte is circa 1.30 m.
Makma maakt deel uit van het Friese Aquatec Industries, dat tevens de merken Antares en Maril voert. De boten worden in Nederland ontworpen en in eigen huis gebouwd. De casco’s komen uit een eigen polyesterfabriek in het Noord-Hollandse Zwaag en worden in Woudsend afgebouwd.
www.makmamarine.nl