Nieuwe Mastervolt Li-ion accu’s

Mastervolt brengt drie nieuwe Li-ion accu’s op de markt: MLI Ultra 12/2750, 12/5500 en 24/5500. Deze serie accu’s serie kan ingezet worden onder de zwaarste omstandigheden, zoals een vochtige omgeving, hevige trillingen en mechanische schokken. Ze zijn volledig uitgerust voor langdurig zware herhalende cycli, zoals een werkende airconditioning, pompen of elektrische motoren en zijn binnen 60 minuten opgeladen.
De nieuwe MLI-accu’s hebben een lange levensduur van 3500 cycli bij een zeer diepe ontlading van 80%. Dit is volgens Mastervolt meer dan drie keer de levensduur van traditionele loodaccu’s, en komt volgens de fabrikant doordat lithium-ijzerfosfaat-cellen (LiFePO4)-cellen gecombineerd worden met een Battery Management System in een stevige, waterdichte behuizing.

Volledige integratie
Volledige integratie in een elektrisch systeem is mogelijk voor het CZone-platform, MasterBus- en NMEA 2000-protocollen. Met behulp van deze platforms blijven gebruikers op de hoogte van accu-monitoring, de beste manier om de accu’s op te laden en het optimaliseren van de levensduur van de accu. De accu’s hebben een E-Mark certificering; DNV-GL is in behandeling.
De accu’s in de MLI-serie hebben twee geïntegreerde handvatten met een uitsparing, waardoor de kabels gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden. De accupolen zijn eenvoudig te bereiken en volledig beschermd, waardoor er geen extra isolatiebedekking nodig is.
Voor extra veiligheid schrijft Mastervolt het gebruik van een veiligheidsrelais voor, als verplicht onderdeel van de accu-installatie.

www.mastervolt.com