De motorbootsteiger op Boot Holland.

Vrijdag 8 februari opent de 29e editie van Boot Holland, in het WTC Expo, Leeuwarden. De beurs biedt vier hallen en een promenade vol met alles wat watersport te bieden heeft.
Met natuurlijk de motorbotensteiger als vaste waarde, maar ook een nieuw element in de vorm van een informatiepaviljoen. Daar wordt in een zesdaags programma uitleg gegeven over onderhoud en veiligheid voor de doe-het-zelver en botenbezitter. Nieuw is ook het houseboat paviljoen, terwijl het funpaviljoen nu twee waterbassins heeft met een totale oppervlakte van 2.000 m². Boot Holland is van 8 t/m 13 februari in het WTC Expo in Leeuwarden.

De Friezenhal staat voor een belangrijk deel in het teken van watersporten voor jongeren. De hal is verdeeld in een bassin voor de supsport en eentje voor (jeugd)sporten als kiten, skimmen, surfen en kanoën. Daarnaast in deze hal een historisch paviljoen, met op een centraal plein zeven klassieke jachten en daar omheen behoudsorganisaties. Verder is er voor de jeugd nog een heus Kameleondorp met verscheidene activiteiten, geeft het Watersportverbond lezingen, is de Provinsje Fryslân er met ‘Varen doe je Samen’ en complementeren klassenorganisaties de Friezenhal. Jacco van Emst, samen met Gerda Brouwer, beursmanagers van Boot Holland: “Natuurlijk blijven motorboten en alles wat daar mee samenhangt de rode draad bij Boot Holland. Maar je moet wel open staan voor nieuwe ontwikkelingen. Suppen en kiten zijn hot. Die nieuwe manieren van watersport willen we graag een platform bieden.”

De open boten zoals tenders, bijboten, rubberboten en sloepen zijn in de Frankenhal ondergebracht. Naast het horecaterras is een grote stand van de Provinsje Fryslân met als blikvanger het 125-jarige statenjacht Friso.
In de Saksenhal de hoofdsteiger met (stalen) motorboten van werven en importeurs, zoals Vedette Jachtbouw, Abim Yachting, Brandsma Jachten, Kuster Yachts/North Line en Tornado Sailing. Daarnaast Bootcentrum Geertsma, Jachtwerf Gruno, Smelne Yachts (met een selectie jong gebruikte jachten) en Prins van Oranje met een royale eiland-stand. En verder een houseboat-paviljoen met grote en kleinere houseboats, een recreatiedeel waar jachthavens, zeilscholen en VVV’s zich presenteren, directe verkoop van nautische kleding door Nauticshop en d’Oude Seilmakery en veel toeleveranciers van (buitenboord)motoren, accessoires, navigatieapparatuur, lakken, accu’s en kunststof dekken en vloeren.

Noviteiten zijn er onder andere van Abim Yachting met de Abim-Classic 134 Superior, Bootcentrum Geertsma met de Tigo, Scheepsmakelaardij Goliath met de Departure One, Maritiem 24 met de Relaxseat 2.0, Drinkwaard Motoren met de E-Propulsion Pod Drive 3.0 en Boot Akkrum met de Primeur 620 Tender.

Naast alle primeurs en nieuwbouw schepen is op Boot Holland ook een ruim aanbod gebruikte stalen motorjachten te zien. In de Keltenhal zijn er diverse fraaie occasions van Jachtbemiddeling Van Veen. Een belangrijk deel van deze hal wordt in beslag genomen door een groot informatie paviljoen waar demo’s, workshop en lezingen worden gegeven voor botenbezitters en met name voor de doe-het-zelver. In deze hal staan ook stoffeerders, jachtbemiddelaars, leveranciers van ramen en dekken.

Openingstijden
Vrijdag 10:00 – 18:00 uur
Zaterdag 10:00 – 18:00 uur
Zondag 10:00 – 18:00 uur
Maandag 13:00 – 21:00 uur
Dinsdag 10:00 – 18:00 uur
Woensdag 10:00 – 17:00 uur

Toegangsprijs € 14,50 voor volwassenen en jeugd t/m 12 jaar mag gratis naar binnen. Online tickets € 12,50. Parkeren kost € 4.
www.boot-holland.nl