Nieuwe professionele 24V acculaders van WhisperPower

Het leveringsprogramma van WhisperPower is uitgebreid met de Supreme Pro acculader reeks. Deze geavanceerde acculader/voeding is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de steeds strenger wordende eisen voor vermogenselektronica in de scheepvaart en industrie.
Beroepsschepen, superjachten en industriële installaties worden tegenwoordig voorzien van meer en bovendien complexere elektronische apparaten die, zelfs onder de meest extreme omstandigheden, een non-stop betrouwbare voeding vereisen. Dit heeft tot gevolg dat er hogere eisen worden gesteld aan DC spanningsstabiliteit, storingsonderdrukking en systeemintegratie met navigatie- en communicatiesystemen.

Roel ter Heide, directeur-eigenaar van WhisperPower, licht toe: “Wij zien om ons heen dat er weinig vernieuwd wordt op het gebied van laadtechnologie voor professionele toepassingen en dat terwijl er aan steeds meer eisen en regelgevingen moet worden voldaan. Daarom is het designteam van WhisperPower een aantal jaren geleden aan de slag gegaan om deze nieuwe range veilige en robuuste 24V WP-BC Supreme Pro laders te ontwikkelen met de hoogste ontstoringsklasse Class B, UL keurmerk en, voor de professionele maritieme sector, DNV, GL en ABS certificaten. De compacte en stille Supreme Pro die is uitgerust met de wettelijke alarmen en Volt/Ampère-meter op het front is een perfecte oplossing als hoofdlader/voeding voor een GMDSS systeem met back-up accu.”
De Supreme Pro drie-traps acculaders, voorzien van drie afzonderlijke DC uitgangen voor het laden van meerdere accubanken, zijn geschikt voor elk type accu, inclusief lithium accu’s. Verschillende laadprotocollen zijn in te stellen middels een dipswitch, laptop of USB-interface.

Het viertal 24 V laders met een laadvermogen van respectievelijk 40, 60, 80 of 100 Ampère, en universele auto-ranging ingang (90-265 VAC, 50-60 Hz) zijn standaard uitgevoerd met een digitaal lcd display op de behuizing voor het eenvoudig uitlezen van informatie over DC/AC spanning en DC laadstroom en het instellen van DC en AC alarmen middels potentiaal vrije contacten. Daarnaast kan de lader eenvoudig aan worden gesloten op externe analoge of digitale bedieningspanelen voor onder meer de laadstroomuitlezing en het instellen van de laadstroom (AC ingang-stroom reductie). Via de WhisperConnect Can-Bus communiceert de lader met andere bussystemen, waaronder NMEA 2000.
De WP-BC Supreme Pro acculader wordt standaard geleverd met 5 jaar productgarantie.
www.whisperpower.com