Impressie

Saffier Yachts kondigt een nieuw model aan, dat dit jaar op het water zal verschijnen. Deze Saffier Se 33 Life vervangt de bestaande Se 33 Ultimate Daysailer. Uitstekende zeileigenschappen en veel gerieflijkheid aan boord zijn troef. “Het gaat om een dagzeiler met meer mogelijkheden en een hoger uitrustingsniveau”, aldus werfdirecteur/-eigenaar Dennis Hennevanger, “in de kuip komt bijvoorbeeld een koelkast en er is zelfs een bimini mogelijk, wat op zonovergoten dagen meer comfort biedt aan de opvarenden.”
De stuurman kan vanaf zijn positie alle schoten en trimlijnen bedienen, terwijl de kuip genoeg ruimte biedt voor een ontspannen verblijf, tijdens en ná het zeilen. Het tuigplan is krachtiger met gevormde zalings, waardoor het voorzeil iets meer oppervlakte kan krijgen. Mast, giek, zalings en neerhouder worden in carbon uitgevoerd. Alles is gericht op lekker vlot zeilen, maar wel veilig en de boot is alleen of met een kleine bemanning goed te hanteren.
Slimme technologie is een nieuw element in de Saffier Se 33 Life. Hennevanger: “De hele boot is op afstand met je smartphone te regelen; ben je bijvoorbeeld vergeten de hoofdschakelaar uit te zetten, dan doe je dat met je telefoon. Je kunt ook de boot op afstand blijven monitoren, bijvoorbeeld om te controleren wat de status van de accu’s is. We hebben dit systeem getest op een Saffier Se 27 Leisure en het blijkt fijn te werken.”
Het ontwerp werd in nauwe samenwerking met Satellite Yacht Design van Kees van de Stadt ontwikkeld. Met de komst van het nieuwe ontwerp beginnen de modellen in Elegance-lijn allemaal met een ‘L’: Saffier Se 27 Leisure, Saffier Se 33 Life, Saffier Se 37 Lounge. Deze daysailer heeft standaard een Yanmar 2YM15 Diesel met saildrive als voortstuwing. Een 4.0 kW Torqeedo pod elektromotor met een lithium accu is ook leverbaar.

Lengte over alles: 11 m. Romplengte: 9,75 m. Lengte waterlijn: 8,87 m. Breedte: 2,85 m. Diepgang: 1,40/1,70/2,10 m (verschillende kielopties). Ballast: 1250 kg. Grootzeil: 33 m2. Zelfkerende fok: 23,5 m2. Gennaker: 95 m2. Watertank: 60 l. Vuilwatertank: 30 l. Brandstoftank: 40 l. CE: C.

www.saffieryachts.com