Nieuwe Tigo-lijn van BeGe

Bootcentrum Geertsma voegt met de Tigo een nieuw ontwerp toe aan de bestaande modellenlijn. Het jacht oogt modern zonder extreem te worden, met rondere vormen als kenmerk. Bijvoorbeeld bij de trappen naar het zwemplatform en in de volle boeg. Het dak is gevormd, wat ook bijdraagt aan het eigen karakter van de boot.

Govert Parmentier van BeGe: “Het ontwerp is ontstaan naar aanleiding van een aanvraag van een Duitse klant. Die had een idee voor zijn nieuw te bouwen boot en wij konden dat verwezenlijken.  Daarna verkochten wij in dezelfde lijn een 1200 Tigo. De tweede 1200 is inmiddels ook al verkocht. Voor een 10.50 Tigo is ook belangstelling. Deze ligt momenteel op de tekentafel. Het ontwerp van de Tigo is een samenwerking tussen klant, werf en Smeding uit Dronrijp.”

De nieuwe Tigo-lijn van Bege heeft een dubbele verschansing en een roestvast stalen stootrand. Vanaf het zwemplatform geeft een centrale toegangsdeur toegang tot de kuip. Daar zijn twee L-banken en aan beide zijden een toegang tot de gangboorden. De kuip gaat over in de salon waarin ook de stuurstand staat. De houten deuren kunnen geheel openslaan. In de salon heeft het 1300 model een langskombuis met stuurstand met dubbele bank aan bakboord en een tweede bank daar tegenover. Het voorschip, dat twee treden lager ligt, herbergt twee éénpersoons hutten, een badkamer, toilet en de eigenaarshut. Die masterbedroom bevindt zich in de voorpiek en heeft een Frans bed met veel kastruimte rondom. Het schip is verder voorzien van getint glas en wordt standaard met mahonie ingetimmerd. Andere houtsoorten of een andere indeling is ook mogelijk.
Bootcentrum Geertsma bouwt de Tigo 1300 als eerste; dit schip moet op Boot Holland, begin februari, worden onthuld.
Technische gegevens Bege Tigo 1300:
Lengte 13,30 m. Breedte 4,20 m. Diepgang 1,02 m. Kruiphoogte 2,45 m. Waterverplaatsing 15,7 ton. Motor Yanmar 110 pk. Prijs € 283.500.

www.bootcentrum-geertsma.nl