Nieuwe Vedette: 33 Trust

Vedette Jachtbouw in Ter Aar voegt een nieuw model toe aan het programma: de Vedette 33 Trust. Een schip van 10.30 lengte met moderne rechte lijnen en een sprayrails langs de romp. De verticale lijn van de steilsteven komt terug in de verlijmde ramen van de salon en de scepters. Het onderwaterschip verloopt van V-vorm in het voorschip via een multiknik midscheeps naar een vlak achterschip met veel liftend vermogen en stabiliteit. Het laat bovendien het water goed los. De eerste proefvaarten laten zien dat het schip prachtig in balans is.

Drie belangrijke criteria hebben geleid tot de Vedette 33 Trust. Een vlot schip, geen planeerder maar een waterverplaatser met hogere prestaties. Ten tweede een modern uiterlijk en ten derde een uitstekende ergonomie. “Als je schepen bouwt ontstaat er vanzelf een lijstje van dingen die je nog eens wilt verwerken. En als dat lijstje lang genoeg is, ben je toe aan een nieuw ontwerp”, zegt werfeigenaar Hans van Veen.

De rechte steven zorgt voor een langere waterlijn en met een 110 pk Volvo loopt dit schip 17 km/uur. Waar veel Vedettes worden uitgevoerd met een cabin is de 33 Trust uitgerust met een dicht stuurhuis annex salon. Maar dan wel een met een ruimtelijk effect en panoramisch uitzicht. Het dak is in balans en daardoor zijn geen dikke raamstijlen nodig. In het dak is een groot elektrisch bediend Webasto schuifluik aangebracht dat verzonken ligt. De mast, waarin allerlei techniek zit, kan vanaf de stuurpositie elektrisch worden bediend. Gestreken verzinkt de gehele mast in het dak. Het hoogste punt van de boot blijft dan het dak van de salon.

Er is veel aandacht besteed aan de ergonomie; de banken hebben een goede zit en het schip is gelijkvloers. Uit de kuip klauteren is niet nodig; er zitten deuren in de verschansing. Sturen en bedienen gaat intuïtief en het stuur is verstelbaar. De Vedette 33 Trust is rijk uitgerust voor de klant die het eerste exemplaar heeft besteld. Het schip is in eigen huis ontworpen in samenwerking met vaste ontwerper Reinder Posthuma. De 33 Trust wordt gepresenteerd op de komende natte Hiswa, waar ook de nieuwe Vedette Hollander Trend 35 cabrio debuteert.

Technische gegevens: lengte  10,25 m. Breedte (incl. kabelaring): 3,50 m. Diepgang 0,95 m. Doorvaarthoogte 2,43 m. Rompmateriaal staal. Brandstoftank 280 l. Drinkwatertank  350 l. Vuilwatertank 88 l. Waterverplaatsing 10.700 kg. Voortstuwing Volvo Penta diesel D3 110 pk. www.vedette.nu