Nieuwe Wanderer 36

NAZ-Schepen van Chiel de Zeeuw in Harlingen meldt de komst van een nieuw model, de Wanderer 36 in polyester. Een klassiek gelijnd midzwaardjacht met kottertuigage, doorgestoken roer, beschutte zeekuip en dekhuis. Dat dekhuis is bewust laag gehouden om een interieur met één niveau te creëren en vanaf de stuurstand voldoende zicht naar voren te houden. Een verhoogd dekhuis is trouwens optie. Zoals de meeste NAZ-jachten is ook de Wanderer 36 ontworpen door Martin Bekebrede.
Het 36-voets polyester kielzwaardjacht completeert de range van schepen die NAZ in polyester levert. Dat zijn de Noordkaper 22, 28 en 31 en de Wanderers 36 en 40. Dankzij de beproefde rompvorm heeft het schip een goed vaargedrag op ruw open water; de stabiliteit is hoog, evenals de koersvastheid en het comfort in golven. Standaard wordt de Wanderer 36P geleverd met een torenkottertuigage met grote rol/reefkluiver en zelfkerende rolfok.
De bouw van de Wanderer 36 P gebeurt in Turkije bij de DTB-werf, wat staat voor Dutch Turkish Boatbuilding. Het is een samenwerkingsverband tussen De Zeeuw en zijn Turkse compagnon.
DTB beschikt over een ruime werkplaats nabij Istanbul. Hier worden de Noordkapers 22, 28 en 31 en de Wanderers in polyester gebouwd, geheel compleet, dus inclusief timmerwerk, rondhouten, roestvrijstaalbeslag en technische installatie. De verkoop doet Nautisch Adviesbureau De Zeeuw (NAZ) vanuit Harlingen.

Technische gegevens Wanderer 36 P
Lengte over alles : 11,62 m
Lengte over stevens : 10,84 m
Breedte : 3,70 m
Diepgang : 0,75 / 2,20 m
Zeiloppervlak : 77 m2
Waterverplaatsing : ca. 9 ton
Motorvermogen : vanaf 40 pk
www.nazeeuw.nl