Nieuwe WhisperPower Supreme Pro 24V acculaders

WhisperPower lanceert een nieuwe reeks Supreme Pro 24 Volt acculaders. Verkrijgbaar in vier modellen, van 40, 60, 80 en 100 ampère. De nieuwe laders hebben een optimale DC-spanningsstabiliteit en storingsonderdrukking en kunnen worden geïntegreerd in het werkende (brug)systeem van een schip. Volgens WhisperPower is de Supreme Pro de kleinste 24 V-acculader in zijn soort ter wereld, die stil kan werken en zichzelf koel kan houden in warme ruimtes, zoals machinekamers.
De Supreme Pro biedt een batterijlading in drie fasen en bevat drie afzonderlijke DC-uitgangen voor het opladen van meerdere accubanken. Verschillende oplaadprotocollen voor verscheidene accutypes, van loodzuur tot lithium-ion, kunnen vooraf worden geselecteerd met behulp van een aanpasbare DIP (Dual In-line Pakket) schakelaar of via een USB-aansluiting of laptop. De laders voldoen volledig aan de UL certificering en zullen binnenkort verkrijgbaar zijn met DNV/GL-certificaten.
De ingangsspanning kan variëren van 90 – 265VAC bij 50-60Hz, waardoor wereldwijde toepassing mogelijk is, en elke oplader is standaard uitgerust met een ingebouwde LCD-uitlezing. Dit geeft directe feedback over AC/DC-spanningen en DC-stromen en maakt het ook mogelijk om AC- en DC-alarmen in te stellen voor over- /onderladen. Bovendien kunnen de laders worden aangesloten op analoge of digitale panelen om op afstand de stroomuitvoer te bewaken en de laadstroominvoer aan te passen.
De Supreme Pro is volledig compatible met moderne NMEA2000-besturingsnetwerken via de WhisperConnect CANbus, waardoor hij naadloos kan communiceren met andere monitoring- en controlesystemen. De WhisperPower Supreme Pro acculader wordt geleverd met standaard 5 jaar productgarantie.
www.whisperpower.com