Mastervolt | Nieuwe li-ion accu, laadregelaar en relais

De nieuwe MLI-E 12/1200 lithium-ion-accu van Mastervolt levert 1200 Wh (90 Ah) en vult de ruimte tussen de compacte MLS serie en de hoge-capaciteit variant, de MLI Ultra. De accu weegt 12,5 kilo en meet 353 x 175 x 190 mm. 

De MLI-E kan in een uur geladen worden en tot 5.000 keer 80% ontladen zonder schade aan te richten. Dat maakt de MLI-E volgens Mastervolt ideaal voor mobiele toepassingen en als stroombron van kleine elektromotoren. Een accu-managementsysteem is ingebouwd. Door CANbus-communicatie kan de MLI-E naadloos verbonden worden met Mastervolt producten of andere componenten in het elektrische systeem. Een EasyView 5-display met touchscreen is optioneel. Monitoring kan ook via een Bluetooth-app. 

Aanbevolen retailprijs: € 1680 excl. btw. 

De Alpha Pro III is een nieuwe geavanceerde, temperatuurgestuurde laadregelaar. Het apparaat verbetert volgens Mastervolt het rendement van ieder type scheepsdynamo en zorgt dat de accu’s geladen worden volgens de 3-traps laadmethode. Bovendien bewaakt hij ook de motorbelasting, waardoor het motorgeluid en slijtage van de dynamocomponenten verminderd worden, aldus Mastervolt. Via MasterBus communiceert de laadregelaar het toerental, de status van de dynamo en de laadstatus naar het elektrische systeem, af te lezen via een EasyView 5- touchscreen. 

Om supersnel te laden, zelfs bij lage toerentallen, adviseert Mastervolt om de Alpha Pro III te combineren met een hoogvermogen dynamo. Met een veldstroomregeling tot 20 Ampère kan de regelaar gecombineerd worden met dynamo’s tot 400 A. 

De nieuwe Charge Mate Pro 90 is een elektronisch relais, waarmee een tweede accu tot 90 A laadstroom kan ontvangen vanuit één dynamo. Geschikt voor alle accumodellen, maar ideaal voor Li-ion door ingebouwde veiligheidsfuncties. Het nieuwe relais vormt een aanvulling op het bestaande 40 A model. 

In parallelschakeling is de Charge Mate Pro 90 geschikt voor dynamo’s tot 225 A. Aanbevolen retailprijs: € 250 excl. btw. 

 http://www.mastervolt.nl/