NMT neemt naam ‘Holland Yachting Group’ en slogan over

Netherlands Maritime Technology (NMT) neemt de naam Holland Yachting Group (HYG) en de slogan ‘Think Yachts, Think Holland’ over van HISWA-RECRON en mag die gebruiken voor de nieuwe NMT-vereniging van superjachtbouwers en hun toeleveranciers.

De superjachtbouwers splitsten zich vorig jaar van de HISWA af omdat ze ontevreden waren over hun belangenbehartiging door HISWA, die vorig jaar fuseerde met RECRON, een organisatie voor campings en recreatieparken. Beide partijen erkennen de uitzonderlijke waarde van de naam voor het behoud van de reputatie en merkbekendheid die de afgelopen vijftig jaar is opgebouwd.

Nieuwe naam viel niet goed
Bij de oprichtingsvergadering van het NMT-superjachtplatform in januari dit jaar werd de naam ‘Dutch Yachting Society’ gepresenteerd en die viel niet zo goed bij de leden, zo werd al direct duidelijk. Het superjachtcollectief van NMT is zeer verheugd met de overname van de naam en slogan: “Onszelf kunnen presenteren aan de internationale superjachtindustrie met een bekende naam en een nieuw leven ingeblazen concept vanaf september, biedt uitstekende kansen”, aldus HYG-voorzitter, Marcel van der Spek, tevens directeur van Esthec.
De komende maanden wordt een marketingstrategie en -programma uitgewerkt om de komende jaren de website en andere communicatiemiddelen te upgraden. De resultaten worden in september aan alle leden en de internationale vakmedia gepresenteerd.

Halve eeuw HISWA
Onder de vlag van HISWA heeft de Holland Yachting Group de afgelopen halve eeuw de Nederlandse superjachtindustrie vertegenwoordigd in binnen- en buitenland, waarbij de nadruk werd gelegd op de superieure kwaliteit, het vakmanschap en innovatief vermogen. ‘Ik ben trots op wat we de afgelopen 50 jaar met onze leden hebben bereikt’, zegt Geert Dijks, directeur van HISWA-RECRON.
De Holland Yachting Group behoudt hetzelfde premium kwaliteitsniveau onder auspiciën van de branchevereniging NMT, die de Nederlandse maritieme maakindustrie in het buitenland al jaren promoot via handelsmissies en beursdeelnames. “De reputatie van de Holland Yachting Group stelt ons in staat om hetzelfde te doen voor de Nederlandse superjachtsector”, zegt NMT-directeur Roel de Graaf: “We zijn verheugd over de constructieve manier waarop de transitie is afgerond en hopen de bestaande voort te zetten partnerschap in de toekomst.”

www.maritimetechnology.nl