Brandsma Noordzeekotter 35

Brandsma Jachten stelde op de afgelopen HISWA Amsterdam Boat Show de nieuwe Noordzeekotter 35 tentoon. Het is de jongste toevoeging aan de lijn die verder bestaat uit de 38, 42, 45 en 50.
Al begin jaren negentig bouwde Brandsma Jachten (anno 1983) de eerste Noordzeekotters, ontworpen door Dick Boon van Vripack Yachting. In de loop der jaren heeft de werf het model verder doorontwikkeld. In 2005 werd de eerste open kuip Noordzeekotter gebouwd. De nieuwe Noordzeekotter heeft eveneens een multiknik romp, voorzien van een waaiersteven. Het schip is aangepast aan de eisen van de huidige tijd. “Hugo Smeding van Smeding Jachtservice in Dronrijp heeft de re-engineering gedaan”, vertelt Gerard ten Cate van Brandsma, “het model is weer iets verfijnd en de stabiliteit is verbeterd. Het dak, met overhang boven de kuip, is van polyester en dat scheelt gewicht. De 35 heeft een wat hoger platform, wat de op– en afstap vergemakkelijkt.”
Vanaf het zwemplatform kom je via een verschansingsdeur in de kuip. Of stap je via twee traptreden in de gangboorden. Onder die kuip is een grote bergruimte. Door teakhouten deuren helemaal open te klappen ontstaat er een ruime doorloop tussen kuip en salon.
In de salon staat aan bakboord een langskeuken en ervoor is de stuurstand. Aan stuurboord staat een riante bank, met tafel. In de dubbel geïsoleerde vloer van teaklaminaat zitten dubbele luiken naar de machinekamer. Daarin staat standaard een Yanmar vierilinder 4JH110 diesel van 110 pk, met een flexibele koppeling. Een stalen bekisting zorgt voor extra demping.
Verder naar voren is aan bakboord een toilet met wastafel en aan stuurboord een gastenhut of een aparte doucheruimte. De voorpiek is gereserveerd voor de eigenaarshut.
De salon heeft een groot schuifdak dat desgewenst kan worden uitgerust met een hor en verduistering. Het showmodel heeft een kersenhouten betimmering meegekregen, met lak op waterbasis. De 35 kan tevens geleverd worden met een extra stuurstand buiten in de kuip, wat voor het manoeuvreren prettig is.
Naast de Noordzeekotters bouwt Brandsma Jachten ook de Luna en Mondial series.
www.brandsmajachten.nl

Technische specificaties:
Lengte: 10,50 m. Breedte: 3,75 m. Diepgang: 1,17 m. Kruiphoogte: 2,40 m. Waterverplaatsing: 11 ton. Motor: Yanmar 4JH110. Dieseltank (rvs): 240 l. Watertank (rvs): 240 l. Vuilwatertank: 88 l.