De Dar is een imposante verschijning door de uitbundige toepassing van reflecterend glas. Foto Francisco Martinez

Project Shark, bouwnummer Y717, is opgeleverd door Oceanco in Alblasserdam. Het exterieur van 90 meter lange en ruim 14 meter brede superjacht met stalen romp en aluminium opbouw is ontworpen door DeBasto Design. Het schip draagt nu de naam Dar en zal te zien zijn op de Monaco Yacht Show (26-29 september).
Het interieur is van de hand van Nuvolari Lenard. Het is het eerste in Nederland gebouwde jacht met het officiële Lloyd’s Register Integrated Bridge System (IBS) keurmerk.
De opbouw van de Dar is voorzien van reflecterend glas, op veel plaatsen met panoramisch uitzicht, van voet tot plafond. Het gehele bovendek is gereserveerd voor de eigenaren.
Y717 was ‘Project Shark’ genoemd vanwege de vormgeving van de wing stations, die van boven gezien veel weghebben van een hamerhaai.
Het interieur is geheel in lijn met het exterieur. De eigenaars wilden geen donkere houtsoorten. Er is gebruik gemaakt van geavanceerde alternatieve materialen.
Het schip haalt 20 knopen met twee MTU 20V 4000 M73L diesels van elk 4828 pk. De naval architecture is van Oceanco/Azure.

www.builtbyoceanco.com